We kennen allemaal de plus en min-opsommingen bij reviews. Reviews zijn echter nog krachtiger als deze meer verhaal bieden. De volgende 5 vragen kunnen dan enorm helpen.

Welke twijfels had je van tevoren?

1. Welke twijfels had je van tevoren?

Twijfels over jouw product? Natuurlijk, iedereen twijfelt vooraf. Juist die potentiële koper die nu op een site rondkijkt naar jouw product en die van je concurrenten. De twijfels die eerdere kopers hadden voordat ze jouw product kochten, zullen anderen ook hebben. Het is dus heel sterk om te benoemen wat de twijfel is en dat die achteraf niet terecht bleek te zijn. Bijvoorbeeld bij een robotstofzuiger:

2. Hoe was je ervaring met ons product uiteindelijk?

Dit is meestal de vraag die wordt gesteld als mensen wordt verzocht een review te geven. Het helpt als je een aantal onderwerpen benoemt waar jouw klanten graag iets over willen horen, bijvoorbeeld: de bezorging, de installatie, de retourvoorwaarden, het design, de snelheid, de kundigheid, de afmetingen, de kwaliteit, de prijs.

Hoe was je ervaring met ons product of dienst uiteindelijk?

3. Wat heeft het je opgeleverd?

Je klant schaft het product aan omdat ze er iets mee willen bereiken. Daarom is het waardevol als reviews ook goed weergeven of dat is gelukt. Hoe concreter, hoe beter. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb nu deze elektrische fiets en rijd nu in 30 minuten naar mijn werk, dit was 45 minuten. Dan kan ik eens per week thuis opladen.’ Als er concrete verdiensten of besparingen te nomen zijn is dat alleen maar sterker: ‘Door de tips in deze cursus heb ik 20% meer aanvragen op mijn website. Dat heeft me aan 16.000 euro extra omzet geholpen in de afgelopen 6 maanden.

4. Aan wie zou je dit product aanbevelen?

Als klanten ook nog eens heel duidelijk vertellen voor welke mensen het product heel geschikt zou zijn, wekt dit bij die groep nog meer het vertrouwen dat ze goed zitten bij jouw merk of product: “Deze laptop past perfect bij mensen die een goede laptop willen voor thuis gebruik en geen fanatieke gamers zijn.” Het voelt alsof je daar een deel van de doelgroep mee afstoot maar belangrijker is dat je juist een deel echt aantrekt. Anders ben je al gauw mainstream, niet relevant en wordt je niet gekozen. Andere reviewers zullen weer andere gebruikers noemen waarvoor het product zeer geschikt is.

Aan wie zou je dit aanbevelen?
Wat is verder nog leuk om te vertellen?

5. Wat is verder nog leuk om te vertellen?

Bovenstaande vragen zijn vaak nog gericht op feiten en rationele overwegingen. Bij deze vraag komt het leuke verhaal, de mooie anekdote. Die ervaring met de klantenservice die alles heeft gedaan om bruidegom Dirk toch nog dat ene paar rode veterschoenen voor zijn eigen bruiloft op tijd te bezorgen. Of de complimenten die 60-jarige Sjaak spontaan krijgt, zelfs van hele hippe mensen, als hij zijn nieuwe fiets uit de fietsenstalling pakt. Dit zijn de krenten in de reviewpap.

Samenwerken?

Wil jij (meer) goede reviews verkrijgen en heb je daar hulp bij nodig? Bijvoorbeeld voor een nieuw product? Neem dan contact met ons op om te bespreken hoe CG Reviews daarbij kan helpen.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director