Doelgroep: jongeren waaronder mbo’ers, havisten, hbo-wo’ers in de leeftijdsklasse 17 tot 18 jaar

Steekproef: n=12

Ik heb maandag 30 maart een gesprek gehad met een medewerker van Youngworks via CG Research. Ik ben via Zoom geïnterviewd over mijn mening over geschiedenis. Veel vragen over hoe geschiedenis en de Canon van Nederland beter onder de aandacht van jongeren kan worden gebracht. Het werkte uitstekend via Zoom. Een persoon deed het interview en een notuleerde mijn antwoorden. Geen hinder tegengekomen bij het gebruik. Ik kon de interviewer goed verstaan.

Deelnemer online co-creatiesessie

In opdracht van Youngworks zijn wij vorige maand gevraagd om 12 jongeren te werven voor een co-creatiesessie, waar jongeren hun mening en ideeën konden geven over de Canon van Nederland*. Het onderzoek vond aanvankelijk plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem, maar toen sloeg COVID-19 toe. Een bijeenkomst op locatie was helaas niet meer mogelijk en het zoeken naar creatieve oplossingen was noodzakelijk.

Zoom als alternatief voor live co-creatie

Platform Zoom bood een alternatief voor de onderzoekers van Youngworks en CG Research vervolgde haar zoektocht naar totaal 12 jongeren waaronder mbo’ers, havisten, hbo-wo’ers in de leeftijdsklasse 17 tot 18 jaar. Jongeren uit heel Nederland konden gemakkelijk deelnemen aan dit kwalitatieve onderzoek. Online had een aantal voordelen, want Zoom maakt het mogelijk ook multimedia te delen en aangezien iedereen thuis zat waren er enorm veel geïnteresseerde deelnemers. Zo hebben we in korte tijd een hele gevarieerde groep kunnen werven voor het onderzoek.

Na het onderzoek waren alle jongeren enthousiast en er zijn een hoop interessante bevindingen gedaan. We hebben geleerd dat deze tijd ook weer nieuwe mogelijkheden biedt. Door creatief te zijn met digitale oplossingen kun je een heleboel gedaan krijgen en onderzoek blijven doen.

*De Canon van Nederland is een lijst van vijftig thema’s die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland. De Canon werd samengesteld in opdracht van de Nederlandse staat, ten behoeve van het geschiedenisonderwijs.

Klantreviews

Toen een paar weken terug onze gebruikerstest halsoverkop remote moest worden uitgevoerd, stond CG klaar om snel te schakelen. Ze waren flexibel in hun aanpak en het screenen van de deelnemers, zelfs toen er last minute nog een vervanger nodig was.
Boris Jockin, Service Designer bij Koos Service Design

Het videobellen met respondenten ging helemaal vlekkeloos. Zelfs super efficiënt, geen reiskosten, geen gedoe en wel de bruikbare resultaten. Aanrader om via deze wijze te testen.

Maartje Weekers, Business Development bij BOTS by RevenYOU

Respondentreviews

Ik ben lid geworden van CG omdat ik vanwege het coronavirus thuis zit. Gister heb ik mijn eerste online interview gehad. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar was heel snel op mijn gemak. De gespreksleidster was vriendelijk en legde alles heel goed uit. Het was vlot en gezellig. Dus voor herhaling vatbaar!

Jenny, Respondent uit Echteld

Omdat het onderzoek over declaratie van zorgkosten op locatie gister niet door mocht gaan, vanwege het Coronavirus, is dit een online interview geworden, vanachter mijn laptop. De medewerkers van CG hebben dit via mail en telefoon heel goed uitgelegd. De interviewer was vriendelijk en het was een leuk gesprek. Helemaal goed dus!

Chantal, Respondent uit Arnhem

Gister gesprek via videostreaming gehad, ging super!????

Natasja, Respondent uit Amersfoort

Samenwerken?

Jij bepaalt welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet. Door onze manier van werken zijn we veel scherper geprijsd dan de usual suspects onder de onderzoekbureaus.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Jolanda Slim
Jolanda SlimClient Service Manager