De kracht van het combineren van 5 wervingsmethoden

Eerlijke inschatting van de haalbaarheid

Voorafgaand aan de werving gaat altijd een eerlijke inschatting van de haalbaarheid van de doelgroep. Van een ding kun je op aan: als wij hebben gezegd dat we de doelgroep gaan vinden, dan doen we dat ook. Welke wervingsmethode wij inzetten is volledig afhankelijk van de doelgroep, het type onderzoek en de wens van de klant.

Een panel biedt niet altijd voldoende uitkomst om deze doelgroepen te vinden. Daarom kijken wij verder dan het panel. Wij kennen maar liefst 5 wervingsmethodes, de kracht hiervan ligt in de combinatie.

1. Panel

Het panel van CG bestaat uit 25.000 actieve deelnemers, die zich in hebben geschreven om deel te nemen aan onderzoek. Deze groep mensen kunnen wij zeer gericht benaderen omdat de demografische criteria bekend zijn. Ook weten wij standaard gegevens zoals type auto, energieleverancier, verzekeringen, bank.

Dit panel benaderen we via 3 verschillende methodes:

  • WhatsApp: Respondenten hebben bij ons aangegeven of we hen mogen benaderen via WhatsApp. Indien dit het geval is, dan sturen wij hen een berichtje. De response is zoveel beter dan via e-mail. Dat herken je waarschijnlijk ook in je eigen privé situatie. Voor het bereiken van de jongere generatie is dit medium de enige manier, e-mail is de postbus die eens in de zoveel weken wordt geleegd.

  • Telefonisch: Als uit de gegevens die al bekend zijn in ons panel blijkt dat iemand vermoedelijk aan de doelgroep voldoet (bv, rijdt een Volkswagen Golf), dan bellen we deze persoon direct op.

  • E-mail: Per email benaderen we heel gericht een groep mensen in ons panel. Zij vullen een vragenlijst in en wij bepalen of zij door de voorselectie heen komen. Vervolgens worden zij gebeld om de juiste vragen te stellen en de verbaalvaardigheid te testen.

2. Social media

“Onderschat nooit de kracht van social media’’.  CG heeft meer dan 20.000 volgers op social media. Ook kunnen we door advertenties te plaatsen dit bereik uitbreiden. Deze respondenten komen vervolgens in onze vragenlijsten terecht en worden gebeld als zij daadwerkelijk tot de doelgroep behoren.

3. Snowballing

Snowballing wil zeggen dat je in je netwerk/panel mensen zoekt die je kunnen helpen. Dit kan een gouden greep zijn. Wij hebben in het hele land CG Ambassadeurs actief met een groot netwerk. Deze ambassadeurs zijn bekend met marktonderzoek en maken personen in hun netwerk enthousiast om deel te nemen. Daarmee worden lastig te vinden doelgroep is nu ook bereikbaar.

Straatwerving CG

4. Straatwerving

Als de respondenten vindbaar zijn op een specifieke locatie, dan werven we daar op straat. Zo zijn we in onze zoektocht naar respondenten met een bedrijfsbus op een parkeerplaats van een grote bouwmaterialen groothandel gaan staan en hebben we daar potentiele deelnemers aangesproken.

5. Adressenlijst

Het is ook mogelijk om respondenten te werven uit een database van de klant.

  • Telefonisch: De database van de klant wordt telefonisch benaderd door een van onze collega’s die hierin getraind is. Deze discipline vereist namelijk een andere aanpak: de mensen die je spreekt, zijn vaak niet bekend met marktonderzoek.

  • E-mail: Wij merken dat het erg prettig werkt om deze respondenten (eerst) per email te benaderen. De vraag komt niet koud op hun dak, ze kunnen even rustig de uitnodiging doorlezen en kijken in de agenda of het schikt. Als zij een reply terugsturen dat ze graag mee willen doen, dan bellen wij uiteraard om alles even rustig door te nemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We helpen je graag

Wil je advies over hoe jouw doelgroep het beste gevonden kan worden?

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Jolanda Slim
Jolanda SlimClient Service Manager

Tips & Tricks

De CG FactCheck

Grijp nu je kans om tegen een ontzettend vriendelijk budget maandelijks 5 vragen te stellen aan 500 Nederlanders (algemeen publiek 18-70 jaar). In mei, juni, juli, september en oktober gaat CG een onderzoek uitvoeren [...]