Betrek je consumenten bij productinnovatie

Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben jij op zoek naar de ervaring van consumenten met jullie huidige product of wil je juist weten wat je doelgroep van een van je nieuwe producten vindt?

Neem deze pagina dan goed door. Want jij weet als geen ander hoeveel tijd, moeite en vooral geld, heel veel geld verloren gaat als jouw innovaties niet aansluiten bij de behoeften van je klanten. De een blijft vanuit een ivoren toren werken terwijl de concurrent innoveert op basis van klantinzichten. We weten allebei wie deze strijd gaat winnen.

Hoe werk jij: vanuit de ivoren toren of als innovator op basis van klantinzichten?

Past de HUT bij jou?

Een home user test is relevant voor:

  • Alle partijen die een fysiek product hebben

  • Alle partijen die behoefte hebben aan meer en diepere klantinzichten

  • Alle partijen die bezig zijn met productontwikkeling

  • Alle partijen met specifieke wensen: verzenden van gekoelde producten met houdbaarheid, retour ontvangen van dure producten etc.

Nieuwe en bestaande producten thuis testen

Om die belangrijke klantinzichten te vergaren kun je mensen in een klinische marktonderzoekslocatie kennis laten maken met jouw product. Dat is erg gekunsteld en in tijden van Covid zelfs niet uitvoerbaar. Je kunt jouw (potentiële) klant ook in zijn natuurlijke omgeving jouw product laten gebruiken. Dat is een HUT: de home user test!

We kennen een aantal varianten (je kunt combinaties inzetten in dezelfde test):

Consumenten thuis je product laten gebruiken biedt enorme kansen

  • Je kunt de ontwikkeling volgen door de tijd (van unboxing tot herhaal gebruik) bijvoorbeeld met behulp van een dagboekje en als dat beter bij jouw product past over veel langere tijd (bijv. bij een kinderwagen).

  • Iedereen heeft een smartphone: maak gebruik van foto- en videomateriaal

  • Gezinsleden en bezoekers kun je ook meenemen in het onderzoek

  • Via een platform kun je deelnemers onderling met elkaar laten praten over jouw product

  • De home user test is een aanpak waar je heel belangrijke inzichten uit haalt. Inzichten die relevant zijn voor product development en zeker ook voor branding en communicatie

Alle zorgen uit handen

Het opzetten en uitvoeren van een consumentenonderzoek kan veel gedoe zijn. Wij kunnen niet alleen deelnemers leveren, maar ook de gehele inhoud bedenken, de logistiek organiseren (denk aan: producten toesturen / uitdelen), het veldwerk coördineren en de resultaten presenteren.

Dat is onze Do It Together aanpak. Jij bepaalt hoeveel CG je nodig hebt.

Wie gingen je voor?

Cases met een HUT

250 keer koken met vleesvervangers

Doelgroep: vegetariërs, flexitariërs en mensen die met enige regelmaat vlees eten. Steekproef: N=125 Het was een logistieke uitdaging. De maaltijden moesten gekoeld blijven en snel [...]

Meer weten over de HUT? Bekijk hier ons webinar

Heb jij al een HUT gepland komend jaar? Dan gaat het niet over een stacaravan op een camping in Drenthe [...]

Samenwerken?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet. Last but not least. Door onze manier van werken zijn we veel scherper geprijsd dan de usual suspects onder de onderzoekbureaus.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager

Tips & Tricks

De Home User Test (HUT)

Betrek je consumenten bij productinnovatie Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben [...]