In gesprek met de cijfers

Survey onderzoek met verdiepende 1-op-1 interviews

Jouw team wil klantgericht werken. Dat klinkt goed! Insights vanuit jouw doelgroep die intern gaan leven en jouw organisatie verder helpen. Maar het komt er maar niet van. Herkenbaar?

CG heeft de oplossing: zet de Kick Start in! Op basis van de ‘In gesprek met de cijfers’ propositie kun je je team voor slechts € 3.000 laten starten met klantonderzoek. Laagdrempeliger dan dit wordt het niet.

Voor deze 3.000 euro krijg je de telefoonnummers van Paula en Floris en daarnaast ook nog eens:

  • Een opgestelde en geprogrammeerde vragenlijst

  • De juiste steekproef*

  • De data opgeleverd in SPSS en / of Excel

  • Een rapportage met de antwoorden op jouw vragen

  • Vervolggesprekken met 8 deelnemers die wij voor je inplannen

  • Video-opnames voor handige videoquotes.

    *op basis van een trefkans van minimaal 50%.

CG Kick Start

Wat is In gesprek met de cijfers?

Heb je wel eens een marktonderzoek uitgevoerd of uit laten voeren in de vorm van een online vragenlijst? Hoe goed het onderzoek ook is gedaan en hoe nuttig de resultaten ook zijn, een tweetal bezwaren krijgen wij regelmatig terug in de feedback van klanten:

  • Het zijn nuttige inzichten maar de resultaten leven niet echt bij mijn (interne) klanten
  • Het onderzoek levert eigenlijk nog weer nieuwe vragen op

Dus een klant heeft nuttige resultaten gekregen maar… het is nog niet helemaal bevredigend. Het publiek staat nog bepaald niet juichend op de banken. Men is namelijk niet involved. Het leeft nog niet bij de collega’s. Bij CG hebben we nu dé oplossing om die betrokkenheid wel te realiseren.
Die oplossing heet ‘In gesprek met de cijfers’. 

 Hoe werkt In gesprek met de cijfers?

Je voert eerst een kwantitatief survey onderzoek uit samen met CG Research. Daarna kun je in gesprek gaan met 8 deelnemers die jouw survey hebben ingevuld. Wij nodigen 8 personen uit waarmee jij en je collega’s een telefoongesprek kunnen voeren of een videocall kunnen houden. Dit is dé kans om verhalen op te halen, om verdiepende vragen te stellen en dus om de belevingswereld van je doelgroep te leren kennen. Met quotes uit deze gesprekken breng je het onderzoek tot leven. Druk de record knop in bij Zoom of Teams en je hebt zelfs video quotes!   

Waarom is CG uniek met In gesprek met de cijfers?

CG heeft een research community met mensen die zowel enquêtes invullen maar ook graag mee werken aan groepsgesprekken en 1-op-1 interviews. Onze community vindt het juist fantastisch om na een enquête met jou in gesprek te gaan. De panelleden van online research panels zijn een heel ander type mensen. Daarbij is bij de CG community alles ook goed geregeld met betrekking tot privacy.

En zeker niet onbelangrijk: CG kan dit proces heel strak organiseren omdat zowel de kwalitatieve gesprekken als de online surveys onze core business zijn. De extra stap met ‘In gesprek met de cijfers’ vraagt slechts een fractie van het budget van een compleet kwalitatief onderzoek.  

We werken voor deze klanten

Samen met CG Research hebben we een onderzoek gedaan waarin we kwantitatief en kwalitatief onderzoek hebben gecombineerd. ‘In Gesprek Met De Cijfers’ heeft ervoor gezorgd dat de “waarom” achter antwoorden werd belicht. Daarnaast leverde het extra inzichten op, doordat je niet alleen over het kwantitatieve deel spreekt. CG Research wist de gesprekken met de respondenten snel voor ons in te plannen. Een respondent bellen – die per ongeluk zijn online afspraak vergat –  was geen probleem. Dat neemt een zorg uit handen!

Stefan, Allianz

Ben ‘as we speak’ naar jullie webinar aan het luisteren – erg mooi jullie DIT concept!

Robert van Boesschoten, Subspot

Samenwerken?

Neem dan contact op met Floris of Paula, zij helpen je graag verder.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Floris Leupen
Floris LeupenResearch Director
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager

Tips & Tricks

De Home User Test (HUT)

Betrek je consumenten bij productinnovatie Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben [...]