Jongeren onderzoek: Verkeersveiligheid op de fiets

Opzet: Werving voor een groot project over verkeersveiligheid op de fiets. Het project bestond uit een kwantitatief onderzoek waarbij een deel van de jongeren later werd uitgenodigd voor een focusgroep.

Doelgroep: 100 jongeren van 14 tot 17 jaar omgeving Tilburg en Utrecht.

CG heeft veel succesvolle selecties uitgevoerd onder jongeren. Youngworks, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in marktonderzoek onder jongeren, is al jaren vaste klant bij CG. Samen hebben we veel kennis opgedaan over het succesvol benaderen van een jonge doelgroep.

Onlangs hebben we ruim 100 respondenten geworven voor een groot project over verkeersveiligheid op de fiets, met respondenten van 14 tot 17 jaar. Het project bestond uit een kwantitatief onderzoek waarbij een deel van de jongeren later werd uitgenodigd voor een focusgroep.

Het werven van jongeren is een uitdaging die wij zeker niet uit de weg gaan. Via de ouders, die in ons panel staan, hebben we een grote groep deelnemers kunnen vinden. Deelnemers onder de 18 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders om mee te kunnen doen aan marktonderzoek. Door hen via de ouders te benaderen vangen we 2 vliegen in 1 klap. Daarnaast konden we via social-media kanalen rechtstreeks in contact komen met de doelgroep.

Heb jij jongeren nodig voor jouw onderzoek?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet. We denken graag met je mee!

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager

Cases

Spraakbesturingssysteem testen in Hamburg

Doel: Begrijpen met welke woorden consumenten huishoudelijke apparaten aansturen. Opzet: CG heeft een full-service kwalitatieve test voor gebruikerservaring in Hamburg uitgevoerd. Dit omvat werving, selectie van locatie, lokale experts en analyse. Budget: €14.000,- [...]

Jongeren onderzoek: Verkeersveiligheid op de fiets

Opzet: Werving voor een groot project over verkeersveiligheid op de fiets. Het project bestond uit een kwantitatief onderzoek waarbij een deel van de jongeren later werd uitgenodigd voor een focusgroep. Doelgroep: 100 jongeren van [...]

Indoor navigatie-app testen

Doel: Testen of er behoefte is aan een indoor navigatie-app en testen hoe nauwkeurig indoor navigatie is. Opzet: CG leverde een ervaren moderator die 25 shoppers op locatie interviewde en een kwantitatief onderzoek met [...]