Sluit jouw lesmateriaal aan bij de doelgroep? Maak gebruik van een meting voor en na de les om te zien of de stof is blijven hangen.

Uitdagende doelgroep en onderzoeksopzet

CG Online testte samen met Family Factor een lesmethode over auteursrecht voor basisschoolleerlingen in groep zeven en acht. Hiervoor creëerden wij een oplossing op maat voor deze lastig te bereiken doelgroep. Het was dan ook een mooie uitdaging om de onderzoeksvraag te vertalen naar een passende opzet en vraagstelling die voor deze groep toegankelijk is. Om hiervan zeker te zijn hebben we de vragenlijst vooraf getest onder de doelgroep die niet deelnam aan de werkelijke studie. Naast het begrip over de lesstof onderzochten we ook de houding ten opzichte van auteursrecht.

Online en offline data verzameling

Het veldwerk was een creatief proces waarbij we de survey in verschillende vormen aanboden. De vragenlijst was op desktop, tablet of smartphone individueel in te vullen en de gegevens werden zowel online als offline opgeslagen.

De vragenlijst kon op 3 manieren (zowel online als offline) worden ingevuld:

  1. Klassikaal waarbij alle leerlingen op een eigen device tegelijk invulden
  2. Een papieren vragenlijst voor docenten die hier de voorkeur aan gaven
  3. Een papieren vragenlijst voor docenten die hier de voorkeur aan gaven

Engelstalig rapport inclusief management summary

De gegevens werden verzameld, geanalyseerd en gepresenteerd in de huisstijl van onze klant Family Factor. De conclusies en summary werden in het Engels geschreven zodat deze ook toegankelijk zijn voor de internationale eindklant.

Met twee metingen en een onderzoeksbudget van €3.400 faciliteerde CG dit onderzoek. De eindklant kan met de bevindingen de lesstof optimaliseren toegespitst op de doelgroep.

Ben jij ook benieuwd of jouw methode aansluit bij je doelgroep? Neem contact op met CG’s Research Consultant Floris Leupen en laat hem meedenken en een offerte op maat aanbieden. Bel +31(0)228 563954 of mail floris.leupen@cgresearch.nl

Nieuws

  • Lisanne_CG-Research

Welkom bij CG Lisanne Bakker!

Lisanne gaat aan de slag als projectcoördinator bij CG. Ze gaat respondenten selecteren voor marktonderzoek. Leer dit reislustige type kennen en lees over haar tijd in Antalya en de reizen die ze heeft gemaakt. [...]