Veel bedrijven en organisaties zitten in zwaar weer of ze verwachten dat er zwaar weer op komst is. Dus ze kijken alvast waar gesneden kan worden in de kosten. Gewoon met dat botte mes en met weinig oog voor de lange termijn. Marketing, communicatie en onderzoek zijn dan al snel aan de beurt. Wellicht staat ook jouw baan op de tocht?

Wij ervaren inmiddels al dagelijks dat de instroom van nieuwe opdrachten lager is door lagere budgetten. De reisorganisatie die de 2 jaarlijkse metingen terugbrengt naar 1 meting, de retailketen die haar brand tracker een jaartje overslaat en het grote onderzoek dat momenteel maar niet geaccordeerd wordt door het hoofdkantoor. De behoefte aan goed consumenten onderzoek is er wel. De inzichten zouden juist enorm kunnen helpen om nu de juiste beslissingen te nemen. Beslissingen die ervoor zorgen dat het (kleinere) budget dat er is, ook effectief wordt ingezet.

Onderstaand vijf tips die je helpen om buiten de gebaande paden te denken. Vijf tips die jou in staat stellen om voor minder geld toch de noodzakelijke inzichten te verkrijgen.

1. Doe meer zelf.

Soms is het natuurlijk heel comfortabel om alles uit te besteden. Alleen is dat ook werkelijk nodig? Hoeveel kun je zelf doen en waarvoor heb je de diensten van je research partner nodig. Misschien zul je wat uit je comfortzone moeten treden. Zelf UX interviews doen bijvoorbeeld (zie ook onze webinars die je helpen om meer zelf te doen).

2. Betaal alleen voor wat je nodig hebt.

Veelvuldig zien we dat klanten uit automatisme betalen voor consultancy of uitgebreide rapportages die hen geen meerwaarde bieden. Daarvan zeggen ze vaak: ‘Wie kent mijn markt nu beter: ik of de research consultant?’. Ze willen dan eigenlijk alleen iemand die het onderzoek uitvoert, analyseert en rapporteert. De vertaalslag naar je eigen branche kun je zelf maken. Betaal er dan ook niet voor.

3. Werk samen met je concurrent of met een bedrijf met dezelfde doelgroep.

Ai, dat klinkt spannend. En dat is het ook wel. Alleen geldt heel vaak dat iedereen in jouw industrie ongeveer op hetzelfde moment ongeveer dezelfde dingen wil onderzoeken. Is het dan niet handiger om 5 vragen samen te stellen en daarnaast je eigen 10 vragen geanalyseerd en gerapporteerd te krijgen? Je research partner houdt alle resultaten strikt gescheiden. Je zou ook een organisatie kunnen zoeken met dezelfde doelgroep die juist geen concurrent is: Nutricia en Bugaboo die allebei ouders met jonge kinderen als doelgroep hebben. Dit soort samenwerking kan zo 30% tot 50% van je budget schelen.

4. Kies een goedkopere methode.

De ervaringen met kwalitatief onderzoek via video zijn bijzonder positief. Dit kan een flinke besparing betekenen op de huur van een onderzoekslocatie. Ga op zoek naar die partijen die bereid zijn om zonder meerkosten de techniek te faciliteren en de extra inspanningen doen om deelnemers voor te bereiden op een online interview.

5. Bespreek de betalingsvoorwaarden.

Normaliter betaal je een factuur binnen 30 dagen. Alleen in andere tijden kun je natuurlijk ook andere afspraken maken. Stel je weet dat je nu weinig cash hebt maar dat in het najaar wel weer goed zit. Waarom dan niet nu een aanbetaling doen die de out of pockets dekt en later de rest betalen? Zeker in de rustige zomermaanden kan jouw research partner daar voor open staan. Die heeft ook liever een uitgestelde betaling dan helemaal geen omzet.

CG’s Do It Together-aanpak

Weten wat voor jou werkt? Of zit dé tip voor jou er niet bij maar zie je wel mogelijkheden om op jouw out of the box manier om te gaan met je lagere budget? Wij vinden dat de wensen van de (potentiële) klant de basis moeten zijn van marketingbeslissingen, ook als de budgetten lager worden. Bovenstaande tips zijn allemaal gebaseerd op onze Do It Together aanpak. CG Research is uniek in haar flexibiliteit omdat we werken volgens die D.I.T aanpak.

  • Jij bepaalt welk deel je uitbesteedt of juist zelf doet. Je kunt bij CG terecht voor alleen deelnemers maar ook een compleet onderzoek uit besteden inclusief analyse en rapportage.

  • Dit kan per project verschillen en zelfs binnen een project kun je CG later vragen meer te doen als jou dat beter uit komt.

  • Afhankelijk van de expertise, het budget en de tijd die je beschikbaar hebt, bepalen we samen hoeveel CG je nodig hebt.

Samenwerken?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director

Tips & Tricks

De Home User Test (HUT)

Betrek je consumenten bij productinnovatie Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben [...]