Marktonderzoek uitvoeren2021-10-19T16:25:36+02:00

Let’s do research

Smarter. Better. Together.

Ontdek onze Do It Together aanpak in 2 minuten
deelnemers

Deelnemers

De juiste respondenten, cruciaal voor je onderzoek

Lees meer
survey onderzoek

Survey onderzoek

Van onderbuikgevoel naar feitelijke onderbouwing

Lees meer
reviews

Internationaal

Verzamel je internationale marktinzichten; CG is je gids en organisator

Lees meer
0
actieve panelleden
0
medewerkers
0
omzet

CG Research overgenomen door Norstat Group

Het doet ons groot plezier mee te kunnen delen CG Research vanaf nu onderdeel uitmaakt van Norstat Group. Norstat is een Europese data provider met zijn roots in Noorwegen. Begin juli 2021 nam Norstat ook Respondenten.nl over. Respondenten.nl en CG Research gaan nu hun krachten bundelen onder de vlag van Norstat.

Lees hier meer over de overname

Bekijk hier onze webinars

Zorg dat jij doet waar jij de beste in bent Onze agency klanten zijn dagelijks bezig met advies en ontwikkeling [...]

Heb jij al een HUT gepland komend jaar? Dan gaat het niet over een stacaravan op een camping in Drenthe [...]

Jouw website testen via Zoom!

19 november 2020 11:00-11:45

Het face-to-face onderzoek staat op een laag pitje door de coronamaatregelen. De ontwikkeling van jouw website waarschijnlijk niet! Er zijn [...]

Bekijk alle webinars

We werken voor deze klanten

Onze Do It Together-aanpak

Het meest waardevolle en flexibele onderzoek, aangepast aan jouw budget

Samenwerken dus! Dit als tegenreactie op DiY-tools waarbij organisaties voorgehouden wordt dat ze geld besparen maar uiteindelijk zelf veel tijd kwijt zijn met dingen waar ze niet in gespecialiseerd zijn. Zulke onderzoeken zijn regelmatig dusdanig onder de maat dat de resultaten van het onderzoek onbetrouwbaar zijn. Dat leidt tot verkeerde marketingbeslissingen. Ga jij voor DiY of DiT?

  • Jij bepaalt welk deel je uitbesteedt of wat je juist zelf doet. Je kunt bij CG terecht voor alleen deelnemers, maar ook een compleet onderzoek uitbesteden inclusief analyse en rapportage.

  • Dit kan per project verschillen en zelfs binnen een project kun je CG later vragen meer te doen als jou dat beter uitkomt.

  • Afhankelijk van de expertise, het budget en de tijd die je beschikbaar hebt, bepalen we samen hoeveel CG je nodig hebt.

Dat is onze Do It Together-aanpak.

Ontdek welk type klant jij bent

Wat vinden onze klanten van CG?

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren samengewerkt met CG en altijd tot volle tevredenheid.

Of het nu gaat om het werven van respondenten (in binnen- en buitenland), het afnemen van een online vragenlijst of beide, CG mag zich met recht een “one-stop research shop” noemen.

Ook verloopt de communicatie altijd prettig en je kunt ervan op aan dat de resultaten snel geleverd worden. De keuze voor CG is een no-brainer.

Colin Bos, Research Scientist bij Philips

Het videobellen met respondenten ging helemaal vlekkeloos. Zelfs super efficiënt, geen reiskosten, geen gedoe en wel de bruikbare resultaten. Aanrader om via deze wijze te testen.

Maartje Weekers, Business Development BOTS by RevenYOU

Voor een (nieuw) concept binnen onze bank wilden we kwalitatief onderzoek doen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De sessies moesten in 5 snelle, korte sprints gedaan worden.We zochten een partij die ons kon faciliteren met deze sprints.

We hebben verschillende partijen benaderd. De voorstellen lagen qua prijs en kwaliteit bij de meeste partijen op het zelfde niveau.Wij hebben gekozen voor CG omdat zij in gesprek de meest entrepreneurial spirit toonden, een “wir schaffen es” mentaliteit. CG bleek dit tijdens het hele traject ook waar te maken.

Bij de sprints is het van belang dat je snel kunt schakelen en dat iedereen in het proces daar goed mee omgaat. Uiteraard zonder dat de kwaliteit onder druk komt te staan. De uitdaging was niet makkelijk. De doelgroep private bankers zijn lastig te werven en de moderators moesten echt specifieke kennis van finance hebben. Toch is CG er in geslaagd om ons goed te faciliteren in ons internationale project.

Het tweede project hebben we daarom nu ook opgestart.

Bastiaan Braams, Head of Marketing Development bij ABN AMRO Private Banking International

I just wanted to let you know that we have been really impressed with the quality of recruitment and their responses on the platform.

Emma Boustead, Partner Relationship Manager Brand Dynamics

Bij Youngworks spreken we vooral jongeren en jongvolwassenen. En vaak zijn er dan nog heel specifieke wervingscriteria. CG denkt heel goed en betrokken met ons mee, ook als onze klanten last-minute vragen hebben. En ze leveren altijd goede respondenten.

Debby van Adrichem, Researcher Trends bij YoungWorks

Voor een nieuwe campagne wilden we razendsnel onderzoeken welk van twee concepten beter werkt bij de doelgroep. We hadden een zeer strakke deadline, waardoor we snel en vaak moesten schakelen met CG. Dat werd van hun kant gelukkig goed opgepakt. De prognose was dat we binnen twee dagen resultaat zouden krijgen, dit lukte uiteindelijk zelfs binnen één dag. Dankzij de hulp en realistische inschatting van de kant van CG hebben wij de deadline meer dan ruim gehaald.

Ufuk Esmer, Campagnestrateeg bij BKB

Heel erg fijn om snel en goed te kunnen schakelen met Floris over de survey. Hij was goed bereikbaar, dacht goed met ons mee en hij heeft veel kennis van zaken.

Kirsten van der Mierden, Milkshake Research

Ik doe nu ca. 3 jaar met regelmaat projecten met CG. CG regelt voor mijn onderzoeksbureau selecties en locaties. Dat verloopt uitstekend. Selectiewerk luistert nauw en de tijd is vaak kort. CG krijgt het eigenlijk altijd rond. Ik kan snel met ze schakelen (vaak is een goeie telefonische briefing al voldoende). De onderzoekslocaties zijn uitstekend en mijn klanten worden daar goed bediend. Dat geeft rust.

Peter Mulder, Eigenaar van Improof Research

Wat ik prettig vond aan CG was dat ze binnen slechts een aantal uren mijn deelnemers konden werven. Dit ondanks dat het toch niet de gemakkelijkste doelgroep was. CG vroeg vanuit hun expertise goed door op onze selectiecriteria zonder dat ik daarom gevraagd had. Dat is erg prettig. Alle respondenten zijn netjes komen opdagen. Ook heel fijn dat er een aantal respondenten tussen zaten die waarschijnlijk van allochtone afkomst zijn. Dat is een groep die in mijn optiek te vaak ontbreekt in onderzoeken.

Rob Geerlings, Adviseur Market Intelligence bij CZ

Wij werken regelmatig met CG samen om in contact te komen met onze consumenten in heel Europa. Via Skype kunnen we laagdrempelig en voordelig spreken met onze consumenten en leerzame insights opdoen. Ik vind het prettig om met CG te werken omdat ze snel in staat zijn de juiste respondenten te werven in heel Europa, waardoor wij ontzorgd worden.

Astrid Pieterse, Senior Category Business Partner Food Europe van Unilever

Wij werken graag samen met CG voor wervingen bij internationaal onderzoek. Zij weten voor veel landen welke lokale recruiter ze moeten benaderen, wat ons veel kopzorgen scheelt. Tot nu toe zijn we ook heel tevreden over de kwaliteit van de respondenten.

Esther den Hertog, Organisatiemanager van Ruigrok NetPanel

Toen een paar weken terug onze gebruikerstest halsoverkop remote moest worden uitgevoerd, stond CG klaar om snel te schakelen. Ze waren flexibel in hun aanpak en het screenen van de deelnemers, zelfs toen er last minute nog een vervanger nodig was.

Boris Jockin, Service Designer bij Koos Service Design

Als we denken, hier gaan anderen misschien van piepen, dan doen jullie hem wel. We hadden parels van respondenten!

Nieske Witlox, Eigenaar van Co-Efficiënt

Samenwerken?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet. We denken graag met je mee!

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Floris Leupen
Floris LeupenResearch Director
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director

Cases

250 keer koken met vleesvervangers

Doelgroep: vegetariërs, flexitariërs en mensen die met enige regelmaat vlees eten. Steekproef: N=125 Het was een logistieke uitdaging. De maaltijden moesten gekoeld blijven en snel worden verspreid [...]

Focusgroepen via video voor een verzekeraar

Doelgroep: (potentiële) klanten van een kleinere verzekeringsmaatschappij Steekproef: n=18 (6 groepen van 3 personen, zakelijk en consumenten) In opdracht van een verzekeraar hebben we online focusgroepen georganiseerd waarbij CG [...]

Tips & Tricks

De Home User Test (HUT)

Betrek je consumenten bij productinnovatie Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben jij op zoek naar de ervaring van consumenten met jullie [...]