Meedoen aan marktonderzoek2022-01-06T11:36:14+01:00

Meedoen aan marktonderzoek

Test producten, geef je mening en ontvang een vergoeding

Al lid? Klik hier om in te loggen

Zo werkt het

#corona

Je kunt gewoon meedoen aan onderzoek! Op dit moment vinden veel onderzoeken voornamelijk online plaats. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een online vragenlijst, meedoen aan een online community of een interview via video call waar je vanuit huis aan mee kunt doen. Sommige onderzoeken vinden alweer op locatie plaats, natuurlijk veilig en verantwoord volgens de maatregelen.

Het was erg leuk om mee te doen. Dit was een onderzoek om een website te bekijken. En hier een oordeel over geven. Dit ging via een online gesprek. En je krijgt hiervoor ook een leuke vergoeding voor.
Dick uit Veenendaal
Het was een interessant onderzoek en wij hebben er veel plezier aan beleefd.
Tomas uit Utrecht

Leuke beloning voor de dingen die je doet

Rino uit Bleiswijk

Aan de hand van vragen een website bekijken. Dit geeft een nieuw perspectief. Verfrissend. Leuk om te doen.

Elske uit Amsterdam

December 2021

0
mensen schreven zich in als panellid
0
mensen deden mee aan onderzoek
0
mensen deden mee aan een vragenlijstonderzoek

Vragen?

In de Hey Ruud! videoreeks beantwoordt Ruud vragen over het deelnemen aan onderzoek bij CG.

Bekijk meer video’s

Merken waar jij o.a. je mening over mag geven

Reviews

Gister heb ik weer eens mee mogen doen aan een onderzoek, het was een leuk gesprek, een leuk onderwerp. Ik doe graag nog een keer mee.
Jacqueline
Gisteren wederom weer meegedaan aan een superleuk onderzoek. Keer op keer leer ik nieuwe dingen. Ik doe altijd met veel plezier mee.
Astrid

Top bedrijf met fijne medewerkers die met veel passie te werk gaan. Al jaren een begrip met de allerleukste onderzoeken.

Albert uit Amsterdam

Meegedaan met een klantenonderzoek van Philips in het PSV stadion in Eindhoven. Het was een gezellige avond.

Carla uit Breda

Gewoon leuk om te doen!

Freddie uit Amsterdam

Ik doe al een tijdje mee en ben erg tevreden over dit bureau. Je wordt altijd netjes te woord gestaan, leuke onderzoeken en de betaling verloopt altijd keurig. Hopelijk kan ik snel weer inloggen maar daar kunnen jullie sinds het nieuwe systeem ook niks aan doen. Echt top en niks op aan te merken. Een 5+ geef ik jullie.

Evelien uit Rotterdam

Deze maand een gesprek over digitalisering in het spiksplinternieuwe kantoor van Blauw Marktonderzoek aan de Coolsingel. Ook nog een website getest van een webshop voor hulpmiddelen voor ouderen. Deze site kan wel wat verbeteringen ondergaan. Een heel interessant onderzoek.

Erik uit Rotterdam

Aan twee leuke onderzoeken meegedaan. Communicatie is vriendelijk en duidelijk en de onderzoeken waren beide leuk om te doen. Leuke manier om een zakcentje bij te verdienen.

Sanny uit Rotterdam

Ik heb meegedaan met een onderzoek Cultuurplan Den Haag. We waren met een leuke ploeg en we kregen leuke vragen en opdrachten. Degene die het onderzoek presenteerde deed dat op een hele leuke manier. Ik zou zeker nog een keer vaker willen worden uitgenodigd.????????

Karin uit Den Haag

Leuk gezellig gesprek over een belangrijk item, de stemming (per brief) met de verkiezingen. Goede gespreksleider, to-the-point, maar zeker niet ongezellig.

Hans

Het onderzoek is heel goed verlopen. Het was een heel leuk gespreksonderwerp maar ook een heel leuk, spontaan en ontspannen gesprek met Jaap. Ook het kiezen van de plaatjes (van te voren) is zeer nuttig. Je gaat  op deze manier er van te voren  toch over nadenken welke positieve of eventuele negatieve ervaringen je hebt gehad met de organisatie en hoe het eventueel ook anders kan. Je komt zo dus ook tot een diepgaander gesprek. Alles is aan bod gekomen en je kunt je mening over dit onderwerp dus ook heel vrij geven.

Hopelijk mag ik in de toekomst nog een keer deelnemen aan een ander onderzoek want het was een heel aangename ervaring en bovendien kun je zo ook voor je mening uitkomen die je dan met een ander kunt delen.

Gemma

Gisteren aan een onderzoek meegedaan via Teams, online dus. Was een erg leuk gesprek, ontspannen en met diepgang.

Geert-Jan uit Den Haag

Ik heb meegedaan aan een onderzoek over bedrijfsafval voor kleine ondernemers door Gemeente Amsterdam. CG Research was heel vriendelijk en geruststellend. Ik ben niet zo slim in on-line video onderzoek. De onderzoekster zelf was ook vriendelijk en ter zake deskundig. Ze stelde goede vragen waarop ik dan mijn antwoorden kon geven. Zij gaf me de ruimte mijn mening eerlijk te uiten en dat vond ik prettig.

Harry uit Amsterdam

Was gisteren bij een heel leuk onderzoek. Goede begeleiding en organisatie!

Alexander uit Amsterdam

Leuke onderzoeken waaraan je kunt deelnemen. Geen puntenspaarsysteem ofzo, maar geld of tegoedbonnen.

Anita uit Rotterdam

Leuke onderzoeken tegen een leuke vergoeding.

Rob uit Oss

Het was zeker een leuk gesprek. Leuk opgezet en leuke gespreksleiders die ook echt betrokken waren en goed luisterden.

Astrid uit Den Haag

Gisteren leuke opdracht gedaan om website te testen van de belastingdienst.

Ronald uit Hilversum

Gisteren meegedaan aan een leuk onderzoek, callcenter gesprekken. Lekker thuis met de telefoon en laptop  Duurde 2 uur maar de tijd ging snel voorbij.

Nancy uit Eindhoven
Zo leuk om mee te doen aan de onderzoeken. Gisteren een heel erg leuk gesprek gehad over een (in ontwikkeling) app voor COPD patiënten. Het uurtje vloog voorbij. Heel erg interessant!
Anja
Gisteren voor het eerst meegedaan met een onderzoek en was erg leuk om te doen. Erg leuk om mee te kunnen denken en je mening te kunnen geven over nieuwe ideeën en toepassingen. Was een leuk en ontspannen gesprek!
Leen uit Ouddorp

De laatste tijd mocht ik meewerken aan een project, waarbij ik zinnen ging transcripten en valideren. Erg fijn om in deze rustige tijd iets om handen te hebben en de opdrachtgever te kunnen helpen in een behoefte. Daarnaast uiteraard ook een leuke bijverdienste. Elk vrij uurtje dat ik had werd hierdoor toch nuttig besteed. Ik had verwacht dat het op een gegeven moment wat eentonig zou worden, maar de type gesprekken die naar voren kwamen waren wisselend qua onderwerp, dus ook dat viel reuze mee. Ik was aan het werk in een gebruiksvriendelijk systeem en kan dit project dan ook alleen maar een dikke tien geven!

Deelnemer project zinnen valideren

Vandaag eerste keer mee gedaan aan onderzoekje. Zou een uur duren maar was in half uur al klaar. Moest online producten opzoeken op een bepaalde site, en uitleggen hoe ik dat deed, super makkelijk en leuk om te doen. Op een leuke manier toch een leuk bedrag verdiend.

Noj uit Tilburg

Gisteren bij de gemeente Den Haag in de Stadskamer geweest. Interessant onderzoek. Alles verloopt voorspoedig.

Michael uit Den Haag

Een hele goede onafhankelijke vriendelijke organisatie waar je van op aan kunt met zeer goede vooraf geïnstrueerde medewerkers die zeer duidelijk en perfect overkomen en duidelijke uitleg aan geven!

Hans uit Muntendam

Als je mee mag doen met een onderzoekje is het heel leuk en zo help je de klant en CG Research met jouw mening of tips! Heel leuk om mee te doen, super!

Yvonne uit Amsterdam

Het was een leuk gesprek met leuke dames!

Alicia uit Spijkenisse
Lees meer reviews

Veelgestelde vragen

Hoelang zijn mijn punten geldig?2020-07-14T10:46:51+02:00

Bij deelname aan marktonderzoek spaar je punten. Elke 200 punten staan gelijk aan een bedrag van €10,- aan een bol.com cadeaubon. De opgespaarde punten blijven een jaar na bijschrijving geldig en kunnen verzilverd worden vanaf een minimumbedrag van €10,-. Eén jaar na bijschrijving komen de opgespaarde punten te vervallen. Na 12 maanden inactiviteit bij CG Research krijg je een mededeling dat mogelijk je opgespaarde punten dreigen te vervallen. Deze punten zijn 12 maanden (of langer) geleden voor het laatst zijn bijgeschreven op je account.

Wil jij een vergoeding ontvangen door mee te doen aan marktonderzoek?2020-11-20T10:44:39+01:00

Doe dan mee aan onze onderzoeken. Voor elk onderzoek waar je aan meedoet krijg je een aantal punten. Hoeveel punten je ontvangt communiceren wij vooraf in de uitnodiging die je van ons ontvangt. Als je mee wilt doen aan een enquête maar je voldoet niet aan de doelgroepcriteria, dan krijg je alsnog een gedeelte van de punten. Vanaf 200 punten kun je ervoor kiezen om deze te verzilveren voor een Bol.com bon ter waarde van €10,-. Je kunt ook je punten opsparen, er zijn Bol.com bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro. Zo kan jij geld verdienen door mee te doen aan marktonderzoek.

Hoe vaak kan ik meedoen aan onderzoek?2019-08-27T08:23:13+02:00

We willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om hun mening te geven. Daarom streven we ernaar om iedereen max. 2 keer per jaar mee te laten doen aan marktonderzoek op locatie. Je kunt wel zo vaak als je wilt meedoen aan onze online onderzoeken, online community ’s en smaaktesten op locatie.

Wat doet CG met mijn contactgegevens?2019-05-07T13:31:52+02:00

Wij gebruiken je contactgegevens voor geen enkel ander doel dan je uitnodigen voor marktonderzoeken van CG. Bij uitschrijven verwijdert CG je contactgegevens. Je contactgegevens worden niet aan derden verstrekt.

Hoe geef ik mijn vergoeding op bij de belastingdienst?2021-11-26T13:00:37+01:00

De vergoeding die je ontvangt voor deelname aan marktonderzoek, registreert CG als een vrijwilligersvergoeding. Zolang je minder dan €200,- per maand aan vrijwilligersvergoedingen ontvangt, hoef je daarover geen belasting te betalen. Je bent zelf verantwoordelijk om iedere vergoeding die je ontvangt op te geven bij de Belastingdienst.

Worden mijn reiskosten vergoed?2020-05-11T11:51:41+02:00

Bij onderzoeken op locatie is de vergoeding die je ontvangt hoger dan bij onderzoeken waar je vanuit huis aan mee kunt doen. Wij bieden je een hogere vergoeding aan om jouw reiskosten te dekken. De reiskosten zijn dus bij de vergoeding inbegrepen.

Wij zullen altijd ons best doen om je te benaderen voor onderzoeken bij jou in de buurt zodat we je reiskosten kunnen minimaliseren en jij zo veel mogelijk overhoudt.

Wat bepaalt de hoogte van de vergoeding?2020-05-11T11:54:40+02:00

De vergoeding die je ontvangt verschilt per onderzoek en wordt door onze opdrachtgevers bepaald. De hoogte van de vergoeding is van verschillende factoren afhankelijk, denk bijvoorbeeld aan de duur van het onderzoek en of het een onderzoek is waar je vanuit huis aan kunt deelnemen of een onderzoek op locatie. We vertellen je in de uitnodiging altijd wat de vergoeding voor dat onderzoek is.

Wanneer krijg ik mijn vergoeding?2020-11-20T10:42:46+01:00

Je vergoeding wordt binnen 10 werkdagen bijgeschreven op je account op www.beloonjemening.nl. Dit wordt gedaan nadat je aanwezigheid door onze opdrachtgever is bevestigd. Als je de beloning 10 werkdagen na deelname nog niet hebt ontvangen, adviseren wij contact op te nemen. Wij zullen dan samen met je uitzoeken wat er aan de hand is en de vergoeding z.s.m. aan je uitkeren mits je hier recht op hebt. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.

Wat kan ik vlak voor het meedoen aan een onderzoek op locatie verwachten?2019-08-27T08:19:29+02:00

Een dag voor het onderzoek herinneren we je persoonlijk aan jouw afspraak. Een van onze medewerkers neemt telefonisch contact met je op om te vragen of alles duidelijk is. Als je telefonisch niet bereikbaar bent sturen we je een mail of whatsapp. Die moet je beantwoorden om je komst te bevestigen.

Ik kan niet meer meedoen aan een onderzoek op locatie waarvoor ik ben ingedeeld. Wat moet ik doen?2019-08-27T08:24:41+02:00

Als je hebt gereageerd op een onderzoek en er is een afspraak gemaakt en een bevestigingsmail gestuurd, dan wordt er op je komst gerekend: er zijn kamers gereserveerd, onderzoekers zitten voor je klaar en de hapjes en drankjes staan op tafel.

Wij begrijpen echter ook dat je een druk leven leidt en dat het soms voor kan komen dat je een dubbele afspraak maakt of dat er iets dringends tussendoor komt. Mocht dit het geval zijn, bel ons dan zo snel mogelijk zodat wij nog iemand anders kunnen uitnodigen in jouw plaats!

Bel je buiten onze openingstijden? Spreek dan onze voicemail in waarin je duidelijk aangeeft wie je bent en voor welk onderzoek je wanneer een afspraak hebt staan. Dan melden wij je de volgende ochtend om 9.00 uur af en sturen we je ter bevestiging een mail waarin we de afspraak annuleren. Je kunt ook een mail sturen naar info@cgresearch.nl waarin je deze gegevens vermeld.

Een volgende keer nodigen wij je net zo graag weer uit voor een ander onderzoek.

Ik ben benaderd om mee te doen aan een onderzoek op locatie. Ik heb de vragenlijst ingevuld maar wordt niet ingedeeld, waarom niet?2019-03-11T11:31:11+01:00

Bij sommige onderzoeken zijn er maar een klein aantal plekken beschikbaar, terwijl er tientallen mensen graag mee willen doen. Ook moeten we meestal zorgen voor een goede verdeling over mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, liefhebbers en critici. Hierdoor kan het voorkomen dat je voor populaire onderzoeken niet ingedeeld wordt.

Hoe vaak kan ik meedoen aan marktonderzoek?2019-03-11T11:31:27+01:00

In principe kan je twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek op locatie. Aan online onderzoeken en aan smaaktesten kan je vaker meedoen.

Hoe wordt mijn afspraak bevestigd?2020-07-14T10:33:25+02:00

Als we een afspraak met je hebben gemaakt voor een onderzoek op locatie of een onderzoek vanuit huis, dan ontvang je een bevestigingsmail met daarin de datum, het tijdstip van deelname en locatiedetails (zoals een routebeschrijving).

Hoe word ik benaderd om mee te doen aan onderzoek?2020-07-14T10:34:01+02:00

Op je persoonlijke pagina zie je welke onderzoeken er de komende periode beschikbaar zijn. Daarnaast zoeken wij zelf naar dé perfecte kandidaat voor een onderzoek. Als wij jou gevonden hebben sturen wij per e-mail of per WhatsApp een uitnodiging, waarop je kunt reageren. Soms bellen wij direct om te vragen of je zin en tijd hebt om aan het onderzoek mee te doen.

Waar vinden de onderzoeken op locatie plaats?2020-07-14T10:44:35+02:00

De onderzoeken op locatie vinden plaats door heel Nederland. Voornamelijk in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, maar ook in middelgrote steden en dorpen. We nodigen jou uit voor onderzoeken op locatie bij jou in de buurt. De onderzoeken vinden plaats op het kantoor van onze opdrachtgevers, op onze onderzoekslocaties in Amsterdam of Amersfoort of op een andere goed bereikbare locatie.

Aan wat voor onderzoeken kan ik meedoen?2020-07-14T10:24:55+02:00

Je kunt aan drie soorten marktonderzoek meedoen:

  • Online onderzoek: Je ontvangt een online vragenlijst waarin jij je mening geeft over nieuwe reclames, producten en diensten. Je kunt dat gemakkelijk vanuit huis of onderweg doen op een tablet, smartphone of desktop. Op een moment dat het jou uitkomt.
  • Onderzoek op locatie: Je wordt benaderd om mee te doen aan een gesprek op locatie. Je gaat naar een centraal gelegen locatie bij een onderzoeksbureau of je bezoekt het bedrijf dat het product of de dienst aan het ontwikkelen is. Soms ga je samen met andere deelnemers en de onderzoeker in gesprek, soms ga je rechtstreeks in gesprek met de onderzoeker. Een andere keer vragen we je nieuwe biersoorten, frisdranken, toetjes, chips of andere producten te proeven en te beoordelen.
  • Community onderzoek: Je logt regelmatig in op een online forum waar je in gesprek gaat met andere mensen die zich hebben aangemeld. Dit forum kan bijvoorbeeld gaan over verzorgingsproducten, jonge kinderen, televisieprogramma’s, studiekeuze, zakelijke dienstverlening etc.

Wil je voor een specifiek soort onderzoek niet benaderd worden? Dan kun je dit aangeven op je persoonlijke pagina.

Waarom zou ik mij inschrijven?2020-07-14T10:22:07+02:00

Wij zijn altijd op zoek naar mensen zoals jij. Door jouw inschrijving weten we voor welke onderzoeken we je kunnen uitnodigen. Dat doen we op jouw persoonlijke pagina en per mail, WhatsApp of telefoon. Daar staat een aantrekkelijke beloning tegenover.

Welke persoonlijke gegevens worden gevraagd bij mijn inschrijving?2020-07-14T10:26:23+02:00

Bij je inschrijving worden vragen gesteld over je leeftijd, de samenstelling van je huishouden en je woonplaats. We zijn ook benieuwd of je wel of niet werkzaam bent. Onze opdrachtgevers zijn vaak benieuwd hoeveel een huishouden te besteden heeft. Daarom vragen wij je ook naar het gemiddeld jaarinkomen van je huishouden. We hebben gemerkt dat sommige mensen moeite hebben met het beantwoorden van die vraag. Als je daar liever geen antwoord op geeft, dan kan je ervoor kiezen dit niet met ons te delen. Met de informatie die je ons bij de inschrijving geeft, kunnen we precies bepalen welke onderzoeken bij jou passen. Zo kunnen we je gericht benaderen en krijg je geen vragen over onderzoeken die niet bij je passen.

Wat wordt er met mijn mening gedaan?2019-08-27T08:22:04+02:00

De opdrachtgevers van CG gebruiken jouw mening om onderbouwde keuzes te maken. Dit kan gaan om een verpakking of reclame maar ook over de manier waarop een hypotheekgesprek wordt gevoerd. Jouw mening draagt bij om producten en diensten die jij gebruikt, te verbeteren. Je doet altijd anoniem mee. Dus in rapportages zal je nooit, zonder dat er uitdrukkelijke toestemming aan je is gevraagd, genoemd worden met naam en toenaam.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als panellid?2020-07-14T10:27:18+02:00

Als panellid verwachten wij drie dingen van je: dat je altijd onze vragen eerlijk beantwoordt, dat je voor een onderzoek op locatie 10 minuten van tevoren aanwezig bent en dat je enthousiast meedoet aan het onderzoek.

Wat moet ik doen als ik een periode niet beschikbaar ben?2019-08-27T08:26:18+02:00

Als het je een keer niet uitkomt, dan reageer je gewoon niet op de uitnodiging per mail of de onderzoeken op de persoonlijke pagina. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een drukke periode op je werk ook even niet op de uitnodigingsmails reageren.

Wil je een bepaalde periode helemaal niet benaderd worden (bijvoorbeeld als je op vakantie gaat) stuur dan een mail naar info@cgresearch.nl met de datum waarop je vertrekt en de datum waarop je terugkomt.

Hoe kan ik mezelf uitschrijven?2020-07-14T10:32:21+02:00

Je kunt jezelf uitschrijven door te klikken op de link onderin de uitnodigingsmail, of via je persoonlijke pagina. Je gegevens worden dan binnen 48 uur uit onze database verwijderd. Per mail bevestigen wij jouw uitschrijving. Je zult dan niet meer benaderd worden om mee te doen aan marktonderzoek.