Aan het eind van het jaar blikken we graag terug op de mooie projecten die wij mochten faciliteren. Wat was nou de meest bijzondere doelgroep om te werven? Welk groot project hield ons weken wakker?

Meest bijzondere project: Communicatiecampagne testen over bewustwording SOA’s

Voor dit onderzoek in Amsterdam en Rotterdam gingen wij op zoek naar 34 studenten hbo en wo die zowel veilige als onveilige seks hebben en ervaring hebben met SOA testen. Wij waren toch wel verbaasd dat deze doelgroep zich massaal aanmeldde om over dit onderwerp te praten. Na het succesvol afronden van deze werving werden wij door onze klant getrakteerd op After Dinner Willies

Een greep uit de mooie reviews

“In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren samengewerkt met CG en altijd tot volle tevredenheid. Of het nu gaat om het werven van respondenten (in binnen- en buitenland), het afnemen van een online vragenlijst of beide, CG mag zich met recht een “one-stop research shop” noemen. Ook verloopt de communicatie altijd prettig en je kunt ervan op aan dat de resultaten snel geleverd worden. De keuze voor CG is een no-brainer.”

Colin Bos, Research Scientist bij Philips

Doelgroep met de laagste incidence: 15 Chinese lactose-intolerante vrouwen die wel melk drinken

Wij deinzen niet terug voor een uitdaging! We zijn op zoek gegaan naar 15 Chinese vrouwen die maximaal 10 jaar in Nederland wonen en melk drinken. Het grootste gedeelte van de Chinese bevolking bleek lactose-intolerant te zijn (leermoment). Toch konden wij deze werving snel succesvol afronden met behulp van een zeer hulpvaardige respondent in ons panel.

Grootste project: 1500 uur aan callcentergesprekken simuleren

Dit jaar hebben we voor een opdrachtgever grootschalig machine learning training data vergaard door callcentergesprekken te simuleren. Dit hebben we in Nederland gerealiseerd in samenwerking met een callcenter. CG heeft de ‘bellers’ gerekruteerd. Aan de andere kant zat voor iedere beller een agent klaar van het callcenter. Zij gingen samen semi-spontane scripts door met allerlei scenario’s die voor kunnen komen in een bancaire, telecom, verzekerings of retail omgeving.

0
voor onze dienstverlening

Rapportcijfer

Na elk project vragen we je onze dienstverlening een cijfer te geven van 1 tot 10. We zijn in elk geval erg dankbaar voor het gemiddelde cijfer van 8,6 voor 2019. Natuurlijk gaan we volgend jaar weer voor de 10!

Samenwerkingsmogelijkheden bespreken?

Heb jij een kerstkransjes-smaaktest, een communicatietest voor de beste zorgverzekering of een last-minute werving voor 10 carol singers? Wij werken de komende weken behalve de 1kerstdag, 2e kerstdag en nieuwjaarsdag gewoon door. Dus kom maar op!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director