Merkstrategie en communicatie optimaliseren

Merk: Visie, Positionering, Management, Extensies

Ben jij in jouw functie met deze onderwerpen bezig? Heb jij inzichten nodig om jouw merkstrategie en communicatie te optimaliseren? CG Research is bekend met dit soort vraagstukken en biedt een passende oplossing.

Samenwerking CG Research met 37°Celsius Brand Consultancy
CG Research werkt samen met Jorge Labadie. De Brandroast voor Frankwatching – die Jorge schreef over grote Nederlandse merken – staat op ruim 200K views. Hij is als docent verbonden aan onder meer de UvA en Nyenrode waar hij workshops over merkmanagement verzorgt. De focus ligt op het verbeteren van merkprestaties en hij begeleidt Master-studenten op dit gebied. Zodoende beschikken wij altijd over de laatste inzichten.

Samen bieden we 3 manieren van onderzoek en advies om jouw merk te versterken:

  • De primaire merkelementen, waaronder merknaam, logo, url en huisstijl worden door de Brand QuickScan geanalyseerd op basis van offensieve (merkwaarde bouwen) en defensieve (handhaving en overdracht) criteria.
  • Brand Performance Indicator de onderzoekstool om de belangrijkste indicatoren voor de merkprestatie te beoordelen.
  • De kracht van ProBAR is dat het laat zien wat de sterkten en de zwakten van jouw merk zijn. Zo kun je verder bouwen aan de sterkten, maar zie je ook waar ruimte is voor verbetering.

De Brand Performance Indicator™ geeft in zeven kengetallen de KPIs van jouw merk
CG Research en 37°Celsius brand consultancy werken met een eigen onderzoekstool om de belangrijkste indicatoren voor de merkprestatie te beoordelen, gebaseerd op Keller’s Customer Based Brand Equity model. We meten achtereenvolgens de vier niveaus om de merkwaarde te bepalen van jouw merk: merkbekendheid, het associatieve netwerk van een merk, functionele en symbolische attitude en merk resonantie. Op die manier meten we niet alleen op welke niveaus jouw merk goed scoort, maar leggen we ook tekortkomingen bloot die het bereiken van merkloyaliteit moeilijk maken.

Merkloyaliteit van biermerk Corona
Neem bijvoorbeeld het biermerk Corona (klik hier voor de Corona case). Het merk scoort voldoende op de lagere niveaus naar merk resonantie, maar mist de symbolische waarde voor het Nederlandse publiek. De lagere score op symbolische betekenis van Corona belemmert de weg naar het niveau van merkloyaliteit.

Deze bedrijven gingen je voor
We verzorgen onderzoek en merkstrategie voor o.a. Snelstart, Veilig Verkeer Nederland, TU Delft, Bohn Stafleu van Loghum, GITP-PiCompany en startups als Recommendr en Predator.

Samenwerken?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Floris Leupen
Floris LeupenKwantitatief Marktonderzoek
Jorge Labadie
Jorge LabadieStrategy Director van 37°Celsius

Tips & Tricks

De CG FactCheck

Grijp nu je kans om tegen een ontzettend vriendelijk budget maandelijks 5 vragen te stellen aan 500 Nederlanders (algemeen publiek 18-70 jaar). In mei, juni, juli, september en oktober gaat CG een onderzoek uitvoeren [...]