Bij CG blijven we ons ontwikkelen en leren we elke dag.  Dat doen we in ons dagelijks werk, maar we laten onze kennis ook graag opfrissen en bijspijkeren via externe training en opleiding.

Tom Groot, projectmanager online onderzoek bij CG, bezocht de MOA cursusdag ‘Methodology en Analyse’, gegeven voor Robert van Ossenbruggen. De cursus was ingedeeld in 2 delen. Deel 1: Research basics en deel 2: Tools.

Een scherpe blik op wegen en toetsen

In deel 1 lag de focus op meetfouten, steekproeven, significantie toetsen en data inspectie. Zeker in dit deel kwamen er veel zaken aan bod die wij binnen team kwanti bij CG tegenkomen in ons werk.

Het was een goede opfrissing om door te nemen wat de verschillende foutenbronnen zijn bij survey onderzoek. In het deel over significantie toetsen was het met name interessant om te zien hoe je het beste kan omgaan met toetsen en eventuele verschillen in resultaten die daar uit naar voren komen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je, als je heel veel toetsen uitvoert, er bijna altijd wel significante verschillen optreden. De vraag is alleen wat die verschillen nou eigenlijk echt zeggen. In de training werd dit op een goede manier inzichtelijk gemaakt.

Daarnaast werd er dieper ingegaan op het wegen van data. Ook een relevant en interessant onderwerp aangezien we daar regelmatig mee te maken krijgen. Daarbij is het prettig om meer achtergrond te krijgen over de keuzes bij wegen en de mogelijke effecten op de data.

Keuzes maken

De verdieping op het gebied van wegen, toetsing en analysemogelijkheden helpt ons om valkuilen sneller te herkennen, keuzes te maken en deze ook helder voor te kunnen leggen aan onze opdrachtgevers. Op deze manier kunnen wij op een toegankelijke manier onze opdrachtgevers bij het onderzoek betrekken indien daar behoefte aan is.

Heb jij zelf een onderzoeksvraag waarbij je onze hulp goed kan gebruiken? Mail Floris Leupen of Tom Groot of bel +31(0)228-563954.

Nieuws

  • Consumer Connects

Consumer Connects

Concepten snel checken bij je doelgroep? Innovaties zijn gebaseerd op belangrijke inzichten in wat consumenten willen en nodig hebben. Dus begin bij het begin, connect met je consumenten. Zie ze, hoor ze en [...]