Team CG

Team CG2021-10-19T16:35:55+02:00

Gek op complimenten

Weet je wat wij nou echt leuk vinden? Waar wij van in de wolken raken en waarom we iedere keer weer onze stinkende best doen voor onze klanten? Dat zijn klanten die enorm blij zijn met wat we voor ze doen en ons dat ook expliciet laten weten.

Een betaalde factuur vinden we leuk, daar bovenop een compliment nog leuker. Als we een compliment via e-mail ontvangen, hangen we die ook geprint op het prikbord bij het koffieautomaat! Wat voor ons de megakers op de onderzoekstaart, de superbonus, de ultieme beloning is? Dat is deze kaart die we in december 2019 rond Sinterklaas kregen van onze klant Koos Service Design. Het absolute hoogtepunt in de rijke CG complimentenhistorie. In het specifiek gericht aan collega Ruud, maar op zulke momenten voelen we ons allemaal een beetje Ruud.

Graag eigenzinnig

We hebben er behoefte aan om kleurrijk te zijn in de soms wat stoffige wereld van het marktonderzoek. Zo sturen we onze klanten wekelijks een mail. Die hebben titels als De ontmaskering van de one night stand of Wat doe jij als niemand kijkt? Weet je wat we zo cool vinden?  We krijgen dus gewoon wekelijks mega positieve feedback op die mails:

“Misschien heb ik mij ooit een keer ingeschreven voor jullie nieuwsbrief. ik weet het niet, maar ik krijg hem wel elke keer. Wil graag even zeggen dat ik ze erg leuk vind en dat ik ze altijd helemaal lees. Eigenlijk de enige mailing die ik helemaal lees. Goeie leuk geschreven teksten en vooral ook niet te lang. Zeker mee doorgaan!”

Ook wekelijks een tip, trick of inspiratie van CG ontvangen?

Reviews

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren samengewerkt met CG en altijd tot volle tevredenheid.

Of het nu gaat om het werven van respondenten (in binnen- en buitenland), het afnemen van een online vragenlijst of beide, CG mag zich met recht een “one-stop research shop” noemen.

Ook verloopt de communicatie altijd prettig en je kunt ervan op aan dat de resultaten snel geleverd worden. De keuze voor CG is een no-brainer.

Colin Bos, Research Scientist bij Philips

Het videobellen met respondenten ging helemaal vlekkeloos. Zelfs super efficiënt, geen reiskosten, geen gedoe en wel de bruikbare resultaten. Aanrader om via deze wijze te testen.

Maartje Weekers, Business Development BOTS bij RevenYOU

Heel erg fijn om snel en goed te kunnen schakelen met Floris over de survey. Hij was goed bereikbaar, dacht goed met ons mee en hij heeft veel kennis van zaken.

Kirsten van der Mierden, Milkshake Research

Voor een (nieuw) concept binnen onze bank wilden we kwalitatief onderzoek doen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De sessies moesten in 5 snelle, korte sprints gedaan worden.We zochten een partij die ons kon faciliteren met deze sprints.

We hebben verschillende partijen benaderd. De voorstellen lagen qua prijs en kwaliteit bij de meeste partijen op het zelfde niveau.Wij hebben gekozen voor CG omdat zij in gesprek de meest entrepreneurial spirit toonden, een “wir schaffen es” mentaliteit. CG bleek dit tijdens het hele traject ook waar te maken.

Bij de sprints is het van belang dat je snel kunt schakelen en dat iedereen in het proces daar goed mee omgaat. Uiteraard zonder dat de kwaliteit onder druk komt te staan. De uitdaging was niet makkelijk. De doelgroep private bankers zijn lastig te werven en de moderators moesten echt specifieke kennis van finance hebben. Toch is CG er in geslaagd om ons goed te faciliteren in ons internationale project.

Het tweede project hebben we daarom nu ook opgestart.

Bastiaan Braams, Head of Marketing Development bij ABN AMRO Private Banking International

Bij Youngworks spreken we vooral jongeren en jongvolwassenen. En vaak zijn er dan nog heel specifieke wervingscriteria. CG denkt heel goed en betrokken met ons mee, ook als onze klanten last-minute vragen hebben. En ze leveren altijd goede respondenten.

Debby van Adrichem, Researcher Trends bij YoungWorks

Voor een nieuwe campagne wilden we razendsnel onderzoeken welk van twee concepten beter werkt bij de doelgroep. We hadden een zeer strakke deadline, waardoor we snel en vaak moesten schakelen met CG. Dat werd van hun kant gelukkig goed opgepakt. De prognose was dat we binnen twee dagen resultaat zouden krijgen, dit lukte uiteindelijk zelfs binnen één dag. Dankzij de hulp en realistische inschatting van de kant van CG hebben wij de deadline meer dan ruim gehaald.

Ufuk Esmer, Campagnestrateeg bij BKB

Wij werken regelmatig met CG samen om in contact te komen met onze consumenten in heel Europa. Via Skype kunnen we laagdrempelig en voordelig spreken met onze consumenten en leerzame insights opdoen. Ik vind het prettig om met CG te werken omdat ze snel in staat zijn de juiste respondenten te werven in heel Europa, waardoor wij ontzorgd worden.

Astrid Pieterse, Senior Category Business Partner Food Europe van Unilever

Ik doe nu ca. 3 jaar met regelmaat projecten met CG. CG regelt voor mijn onderzoeksbureau selecties en locaties. Dat verloopt uitstekend. Selectiewerk luistert nauw en de tijd is vaak kort. CG krijgt het eigenlijk altijd rond. Ik kan snel met ze schakelen (vaak is een goeie telefonische briefing al voldoende). De onderzoekslocaties zijn uitstekend en mijn klanten worden daar goed bediend. Dat geeft rust.

Peter Mulder, Eigenaar van Improof Research

I just wanted to let you know that we have been really impressed with the quality of recruitment and their responses on the platform.

Emma Boustead, Partner Relationship Manager Brand Dynamics

Wat ik prettig vond aan CG was dat ze binnen slechts een aantal uren mijn deelnemers konden werven. Dit ondanks dat het toch niet de gemakkelijkste doelgroep was. CG vroeg vanuit hun expertise goed door op onze selectiecriteria zonder dat ik daarom gevraagd had. Dat is erg prettig. Alle respondenten zijn netjes komen opdagen. Ook heel fijn dat er een aantal respondenten tussen zaten die waarschijnlijk van allochtone afkomst zijn. Dat is een groep die in mijn optiek te vaak ontbreekt in onderzoeken.

Rob Geerlings, Adviseur Market Intelligence bij CZ

Als we denken, hier gaan anderen misschien van piepen, dan doen jullie hem wel. We hadden parels van respondenten!

Nieske Witlox, Eigenaar van Co-Efficiënt

Wij werken graag samen met CG voor wervingen bij internationaal onderzoek. Zij weten voor veel landen welke lokale recruiter ze moeten benaderen, wat ons veel kopzorgen scheelt. Tot nu toe zijn we ook heel tevreden over de kwaliteit van de respondenten.

Esther den Hertog, Organisatiemanager van Ruigrok NetPanel

Toen een paar weken terug onze gebruikerstest halsoverkop remote moest worden uitgevoerd, stond CG klaar om snel te schakelen. Ze waren flexibel in hun aanpak en het screenen van de deelnemers, zelfs toen er last minute nog een vervanger nodig was.

Boris Jockin, Service Designer bij Koos Service Design
0
>klanten
0
jaar ervaring
0
medewerkers
0
internationale partners
0
>actieve panelleden
0
>miljoen €/jaar omzet

Team

Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager
Floris Leupen
Floris LeupenResearch Director
Jolanda Slim
Jolanda SlimClient Service Manager
Bryan van Klaveren
Bryan van KlaverenManager Operations
Alexander Ciere
Alexander CiereProject Coordinator
Vera van Proosdij
Vera van ProosdijProject Coordinator
Elna Roosendaal
Elna RoosendaalSenior Office Manager
Kirsty van der Himst
Kirsty van der HimstFinance
Tom Groot
Tom GrootResearch Consultant
Erik Neuvel
Erik NeuvelProjectcoördinator
Meike Berkhout
Meike BerkhoutInternationaal projectmanager
Marjel de Vries
Marjel de VriesInternationaal projectmanager
Diana Haseth
Diana HasethProject Coördinator
Aziza Tbib
Aziza TbibProject Coordinator
Koen ten Napel
Koen ten NapelProjectcoördinator
Gezani Chauke
Gezani ChaukeProjectcoördinator
Alysha Sordam
Alysha SordamProject Coördinator
Nick Franx
Nick FranxScripter
Tom van Weerdt
Tom van WeerdtSupervisor
Jacco Laan
Jacco LaanSupervisor
Sarah Laan
Sarah LaanSupervisor
Anna Noordeloos
Anna NoordeloosCG Host
Alex Wagenaar
Alex WagenaarCG Host
Jeroen Nieuweboer
Jeroen NieuweboerCG Host
Jouayria Jaafar
Jouayria JaafarProjectmedewerker
Maaike Brink
Maaike BrinkProjectmedewerker

Klanten

Waar we vandaan komen

Wat in 2002 begon in een nonnenkamertje, in een voormalig klooster waar onze ouders woonden, is nu een florerend bureau waarvan broers Merik (1975) en Hendrik (1978) te Grotenhuis nog steeds de eigenaar zijn. CasaGrande was onze bijnaam op het voetbalveld en gaf de inspiratie voor de bedrijfsnaam: CasaGrande Selecties. Inmiddels gaan we door het leven als CG Research.

Wij startten CG met het idee dat we ‘het beter konden dan de andere selectiebureaus’.  Beiden met een studie Bedrijfskunde aan de RUG op zak; Merik werkte als research consultant bij Millward Brown en Hendrik werkte daar als werkstudent. Het klooster werd een druk bemand kantoor met soms wel 50 medewerkers die daar tegelijk werkten. In Hoorn vonden we, weer in een karakteristiek pand, ons huidige onderkomen met meer licht, meer ruimte en wat dichter bij Amsterdam.

CG is zich altijd blijven ontwikkelen. In 2009 kregen we een eigen onderzoekslocatie in Amsterdam, in 2011 namen we RvR van Paula Jap Tjong over. In 2016 kwam daar ook Van Hellemond bij. Al die tijd hebben we veel geïnvesteerd in automatisering en kwaliteit. CG was het eerste selectiebureau met ISO 20252. We zijn kwantitatief onderzoek gaan doen en hebben zelfs nog pogingen gedaan om een CG Duitsland te starten.

Minstens zo belangrijk. We hebben altijd veel leuke medewerkers gehad die graag CG feestjes vier(d)en. En het allerbelangrijkst, we hebben heel veel klanten geholpen in al die jaren. De relatie met klanten als Kantar, Mare, Philips en Blauw is er al langer dan 15 jaar!

Ons kantoor

Nieuws

CG part of Norstat Group

CG Research overgenomen door Norstat Group Het doet ons groot plezier mee te kunnen delen CG Research vanaf nu onderdeel uitmaakt van Norstat Group. Norstat is een Europese data provider met zijn roots [...]

Erik, welkom bij CG!

Wat heb je hiervoor gedaan? Na mijn studie Communicatiewetenschap heb ik 2,5 jaar bij een mediabureau in Amsterdam gewerkt en deed ik onderzoek naar de effectiviteit van mediacampagnes. Omdat ik op zoek was [...]

Alysha, welkom bij CG!

Wat heb je hiervoor gedaan? Voordat ik bij CG Research kwam werken studeerde ik Beleid, Communicatie en Organisatie van de VU. Naast mijn studie had ik een bijbaan als virtual assistant waar ik [...]