De pensioenuitkeringen staan onder druk

Mede door de enorm lage rente hebben veel pensioenfondsen problemen. Dit brengt allerlei marketing communicatie met zich mee. Zowel in mailings als on-line. Hoe gevoeliger het onderwerp hoe belangrijker om eerst goed onderzoek te doen voordat er met de miljoenen verzekerden wordt gecommuniceerd.

marktonderzoek pensioenfondsen verzekeraars
marktonderzoek pensioenfondsen verzekeraars

Keuzevrijheid Pensioenfonds

Het lijkt er op dat de gedwongen winkelnering met betrekking tot pensioenfondsen op houdt te bestaan. Als niet alle ambtenaren meer bij ABP uit komen en Zorg en Welzijn niet langer automatisch alle verpleegkundigen krijgt dan betekent dat een grote verschuiving. Alle partijen gaan zich meer profileren in de markt. Het ‘brand’ moet lading krijgen en er moeten ook relevante proposities worden gemaakt.

Beleggingsstrategieën: Duurzaamheid, rendement

Pensioenfondsen zijn steeds meer bezig met duurzaam beleggen. Ze vinden het natuurlijk belangrijk om goed aan te blijven sluiten bij de wereld van hun deelnemers. Daar speelt duurzaamheid zeker.

marktonderzoek pensioenfondsen verzekeraars
adviesbureau marktonderzoek

Conceptontwikkeling

Al vooruit lopend op een lagere pensioenuitkering wordt aandacht besteedt aan manieren om toch in de financiële behoeften te voorzien. Wat is er mogelijk wat betreft langer doorwerken of profiteren van de overwaarde van een woning.

Wil je ook profiteren van onze ervaring in deze branche?

Wij zien dat meerdere CG klanten serieus bezig zijn om hun doelgroepen nauw bij deze ontwikkelingen te betrekken. Soms vanuit een explorerend perspectief, dan weer co-creërend en ook vaak ter evaluatie van bedachte concepten.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director