Reviews door het CG panel2021-10-10T10:51:23+02:00

Reviews door het CG panel

Verhoog je online verkopen met eerlijke reviews door echte mensen

Waarschijnlijk hoeven we je niet meer te vertellen dat reviews enorm helpen om je online sales te vergroten. Sterke online reviews, die wil iedereen wel. Hoe kom je aan zulke reviews?

 • Als je een nieuw product op de markt wilt brengen;

 • Als je bedrijf nog bijna geen klanten heeft om reviews aan te vragen;

 • Als je via een nieuw platform als Amazon wilt gaan verkopen waar jij nog geen reviews hebt.

Dat is lastig. Een beetje kip en het ei. Je hebt reviews nodig voor online verkoop. Je hebt online verkoop nodig voor reviews.

Dit moet je dus doorbreken. Jij wilt het áántal reviews sturen én op welke site ze staan. Dan hebben we het niet over fake reviews door internettrollen of reviews door je eigen medewerkers maar eerlijke reviews van echte mensen. Ervaar wat CG Reviews kan doen om oorverdovende online verkoop stilte te doorbreken.

0
actieve panelleden
0
medewerkers
0
omzet

Hoe werkt het?

Afhankelijk van je product gaan we in ons panel van meer dan 25.000 Nederlanders op zoek naar:

 1. Mensen die geschikt zijn om jouw product te testen
 2. Mensen die het product reeds zelf hebben gekocht

In het geval van optie 1 zorgt CG ook voor het bezorgen en retourneren van de producten. Als de tester het product voldoende heeft ervaren dan kan men de review gaan schrijven. Jij geeft als klant aan op welke platforms je hoeveel eerlijke reviews van echte mensen wilt hebben. CG koppelt jou terug op welke platforms welke reviews zijn geplaatst.

CG Reviews_Hoe werkt het?
CG Reviews_ Krijg ik alleen goede reviews?

Krijg ik alleen goede reviews?

Of je positieve reviews krijgt? Dat hangt ervan af hoe de klant of tester jouw product ervaart. Je krijgt altijd góede reviews, afkomstig van mensen die jouw product echt hebben gebruikt. Zij bespreken verschillende onderdelen van het product en zowel de positieve als de negatieve punten.

Reviews voor een onbekend product of bedrijf?

Je zult nog bijna geen online reviews hebben als er weinig mensen zijn die jouw product hebben gekocht. Wij gaan mensen zoeken die jouw product interessant vinden. Zij gaan het product testen. Dat regelen wij allemaal. Na afloop van de testperiode schrijven zij een goede review.

CG Reviews_Reviews voor onbekend producten of bedrijf?
CG Reviews_Aantal reviews en plaats zelf bepalen?

Aantal reviews en plaats zelf bepalen?

Je kunt zelf bepalen hoeveel reviews je wilt vergaren en waar je ze wilt hebben. Jij bepaalt hoeveel reviews je wilt. Wij gaan op zoek naar personen die jouw product willen testen of het zelf al hebben gekocht en een review willen plaatsen. Jij bepaalt op welke platforms.

Het effect van reviews, meer dan alleen extra verkoop

Onze klanten zien de volgende positieve effecten van reviews:

 • Meer online verkopen door meer reviews. Het trekt bezoekers over de streep, reviews geven het vertrouwen om werkelijk te kopen;

 • Betere online vindbaarheid (SEO) omdat zoekmachines reviews belangrijk vinden;

 • Nieuwe inzichten over product of dienst door eerlijke en betrouwbare reviews;

 • Minder vragen bij de afdeling klantenservice door sterke inhoudelijke reviews die veel gebruikersvragen al beantwoorden.

Het effect van reviews op de online verkoop is voor ieder product anders. Regelmatig zien we al een direct effect bij slechts enkele reviews.

CG Reviews_Het effect van reviews, meer dan alleen extra verkoop
CG Reviews_Hoe haal ik nog meer waarde uit mijn reviews?

Hoe haal ik nog meer waarde uit mijn reviews?

Van origine is CG actief in de marktonderzoek wereld. We kunnen eerst een gebruikers test organiseren (de HUT, de Home User Test) en daarna aan de deelnemers vragen of ze ook willen reviewen. We zien zelfs dat testers soms zo enthousiast zijn dat ze het product zelf aanschaffen. Ze mogen de test producten soms ook tegen een korting kopen.

Wil jij (meer) goede reviews? Wij hebben voor jou 5 vragen op een rijtje gezet die je daarbij helpen

Met het versturen van dit bericht ga ik ermee akkoord dat CG mij toevoegt aan de ‘vrienden van CG’ maillijst.

We werken o.a. voor deze klanten

Wat vinden klanten van de samenwerking met CG?

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren samengewerkt met CG en altijd tot volle tevredenheid.

Of het nu gaat om het werven van respondenten (in binnen- en buitenland), het afnemen van een online vragenlijst of beide, CG mag zich met recht een “one-stop research shop” noemen.

Ook verloopt de communicatie altijd prettig en je kunt ervan op aan dat de resultaten snel geleverd worden. De keuze voor CG is een no-brainer.

Colin Bos, Research Scientist bij Philips

Het videobellen met respondenten ging helemaal vlekkeloos. Zelfs super efficiënt, geen reiskosten, geen gedoe en wel de bruikbare resultaten. Aanrader om via deze wijze te testen.

Maartje Weekers, Business Development BOTS by RevenYOU

Voor een (nieuw) concept binnen onze bank wilden we kwalitatief onderzoek doen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De sessies moesten in 5 snelle, korte sprints gedaan worden.We zochten een partij die ons kon faciliteren met deze sprints.

We hebben verschillende partijen benaderd. De voorstellen lagen qua prijs en kwaliteit bij de meeste partijen op het zelfde niveau.Wij hebben gekozen voor CG omdat zij in gesprek de meest entrepreneurial spirit toonden, een “wir schaffen es” mentaliteit. CG bleek dit tijdens het hele traject ook waar te maken.

Bij de sprints is het van belang dat je snel kunt schakelen en dat iedereen in het proces daar goed mee omgaat. Uiteraard zonder dat de kwaliteit onder druk komt te staan. De uitdaging was niet makkelijk. De doelgroep private bankers zijn lastig te werven en de moderators moesten echt specifieke kennis van finance hebben. Toch is CG er in geslaagd om ons goed te faciliteren in ons internationale project.

Het tweede project hebben we daarom nu ook opgestart.

Bastiaan Braams, Head of Marketing Development bij ABN AMRO Private Banking International

I just wanted to let you know that we have been really impressed with the quality of recruitment and their responses on the platform.

Emma Boustead, Partner Relationship Manager Brand Dynamics

Bij Youngworks spreken we vooral jongeren en jongvolwassenen. En vaak zijn er dan nog heel specifieke wervingscriteria. CG denkt heel goed en betrokken met ons mee, ook als onze klanten last-minute vragen hebben. En ze leveren altijd goede respondenten.

Debby van Adrichem, Researcher Trends bij YoungWorks

Voor een nieuwe campagne wilden we razendsnel onderzoeken welk van twee concepten beter werkt bij de doelgroep. We hadden een zeer strakke deadline, waardoor we snel en vaak moesten schakelen met CG. Dat werd van hun kant gelukkig goed opgepakt. De prognose was dat we binnen twee dagen resultaat zouden krijgen, dit lukte uiteindelijk zelfs binnen één dag. Dankzij de hulp en realistische inschatting van de kant van CG hebben wij de deadline meer dan ruim gehaald.

Ufuk Esmer, Campagnestrateeg bij BKB

Heel erg fijn om snel en goed te kunnen schakelen met Floris over de survey. Hij was goed bereikbaar, dacht goed met ons mee en hij heeft veel kennis van zaken.

Kirsten van der Mierden, Milkshake Research

Ik doe nu ca. 3 jaar met regelmaat projecten met CG. CG regelt voor mijn onderzoeksbureau selecties en locaties. Dat verloopt uitstekend. Selectiewerk luistert nauw en de tijd is vaak kort. CG krijgt het eigenlijk altijd rond. Ik kan snel met ze schakelen (vaak is een goeie telefonische briefing al voldoende). De onderzoekslocaties zijn uitstekend en mijn klanten worden daar goed bediend. Dat geeft rust.

Peter Mulder, Eigenaar van Improof Research

Wat ik prettig vond aan CG was dat ze binnen slechts een aantal uren mijn deelnemers konden werven. Dit ondanks dat het toch niet de gemakkelijkste doelgroep was. CG vroeg vanuit hun expertise goed door op onze selectiecriteria zonder dat ik daarom gevraagd had. Dat is erg prettig. Alle respondenten zijn netjes komen opdagen. Ook heel fijn dat er een aantal respondenten tussen zaten die waarschijnlijk van allochtone afkomst zijn. Dat is een groep die in mijn optiek te vaak ontbreekt in onderzoeken.

Rob Geerlings, Adviseur Market Intelligence bij CZ

Wij werken regelmatig met CG samen om in contact te komen met onze consumenten in heel Europa. Via Skype kunnen we laagdrempelig en voordelig spreken met onze consumenten en leerzame insights opdoen. Ik vind het prettig om met CG te werken omdat ze snel in staat zijn de juiste respondenten te werven in heel Europa, waardoor wij ontzorgd worden.

Astrid Pieterse, Senior Category Business Partner Food Europe van Unilever

Wij werken graag samen met CG voor wervingen bij internationaal onderzoek. Zij weten voor veel landen welke lokale recruiter ze moeten benaderen, wat ons veel kopzorgen scheelt. Tot nu toe zijn we ook heel tevreden over de kwaliteit van de respondenten.

Esther den Hertog, Organisatiemanager van Ruigrok NetPanel

Toen een paar weken terug onze gebruikerstest halsoverkop remote moest worden uitgevoerd, stond CG klaar om snel te schakelen. Ze waren flexibel in hun aanpak en het screenen van de deelnemers, zelfs toen er last minute nog een vervanger nodig was.

Boris Jockin, Service Designer bij Koos Service Design

Als we denken, hier gaan anderen misschien van piepen, dan doen jullie hem wel. We hadden parels van respondenten!

Nieske Witlox, Eigenaar van Co-Efficiënt

Eenmalig

2700,-
 • 75 euro per review
 • 450 euro projectmanagement
 • Eenmalig (minimaal 30 reviews)

25 Reviews p/m

1950,-
 • 60 euro per review
 • 450 euro projectmanagement
 • Maandelijks 25 reviews

50 Reviews p/m

2850,-
 • 50 euro per review
 • 350 euro projectmanagement
 • Maandelijks 50 reviews

100 Reviews p/m

4250,-
 • 40 euro per review
 • 250 euro projectmanagement
 • Maandelijks 100 reviews

*gebaseerd op tenminste 2 platformen en tenminste 50% marktpenetratie

Samenwerken?

Jij bepaalt welk deel je uitbesteedt of juist in-house doet. Door onze manier van werken zijn we veel scherper geprijsd dan andere aanbieders.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director

Cases

Producttest in Masterchef-setting

Opzet: Respondent kwam langs op het kantoor van de klant en werd gevraagd spontaan een gerecht te koken Doelgroep: vier mannen en vier vrouwen met affiniteit voor koken met groenten Budget: €1.450,- [...]

App laten testen door je doelgroep

Opzet: Respondenten gebruiken de app gedurende het bezoek aan het pretpark Doelgroep: 10 respondenten, waaronder 6 ouders, 2 jong volwassenen en 2 tieners Budget: €800,- Steeds vaker worden er applicaties ontwikkeld voor [...]

Tips & Tricks

CG Host – jouw virtuele ruitenkrabber

Als je een auto hebt dan herken je het volgende gevoel vast wel: je loopt naar buiten, je bent al iets later dan je eigenlijk wilde. Daar staat 'ie: je bolide, het vierwielig monster, [...]

De Home User Test (HUT)

Betrek je consumenten bij productinnovatie Ben jij bezig met productinnovatie? Hoe goed betrek je je klant daarbij? Ben jij op zoek naar de ervaring van consumenten met jullie huidige product of wil je [...]