Top 7 onderzoeksteden voor kwalitatief onderzoek

Bij het doornemen van een aanvraag voor kwalitatief marktonderzoek op locatie, krijg ik regelmatig de vraag: ‘’In welke stad kunnen we het beste gaan zitten?’’ Natuurlijk is dit afhankelijk van het doel van het onderzoek, het budget en de wens van de klant. Als je onderzoek gaat doen naar het gebruik van frisdrank in Friesland, heeft het geen zin om in Amsterdam te gaan zitten.

Voor welke steden werd er in 2019 gekozen? En wat is de stad van de toekomst? Als we kijken naar waar de meeste kwalitatieve onderzoeken op locatie plaats hebben gevonden het afgelopen jaar, dan is dit voor CG de top 7.

1. Amsterdam

Een supernotering voor Amsterdam. Verreweg het meeste onderzoek vindt hier plaats. Veel bedrijven en onderzoeksbureaus zijn gelegen in Amsterdam en ook biedt de stad een scala aan locaties.

2. Rotterdam

In de havenstad worden veel onderzoeken uitgevoerd, ook hier zijn grote onderzoeksbureaus te vinden. Vaak wordt er dan gekozen voor Amsterdam òf Rotterdam.

3. Amersfoort

Amersfoort wint de laatste jaren aan populariteit. Vaak wordt voor Amersfoort gekozen als de wens is dat het onderzoek buiten de Randstad plaats vindt.

4. Den Haag

In opkomst is Den Haag. Een aantal jaren geleden heeft CG een locatie in Den Haag gehad, deze is gesloten omdat er niet voldoende vraag naar was. We zien echter dat het aantal kwalitatieve onderzoeken in Den Haag de laatste 2 jaar enorm is toegenomen. Het panel van CG past zich hier natuurlijk op aan, het aantal inschrijvingen in Den Haag is enorm gestegen.

5. Eindhoven

Van oudsher wordt er veel onderzoek uitgevoerd bij de grote techbedrijven in Eindhoven, daarom een stabiele 5e plaats.

6. Den Bosch

Den Bosch op plek 6, dat is voor de zeer ervaren kwalitatieve marktonderzoekers wellicht een verrassing. We zien een afname van het aantal onderzoeken in Den Bosch. Werd er voorheen vaak voor de combinatie Randstad – Den Bosch gekozen, krijgt Amersfoort nu vaker de voorkeur boven Den Bosch. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de afname van onderzoekslocaties in Den Bosch. CG heeft nog steeds een groot panel in het zuiden van het land.

7. Wageningen

Op nummer 7 een locatie die we in de gaten moeten houden: Wageningen. In 20 jaar tijd komen er wereldwijd 2 miljard mensen bij. In Foodvalley wordt hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Dit vraagt om goed onderzoek!

We helpen je graag

Wellicht goed om nogmaals even te vermelden dat dit alleen gaat om kwalitatief onderzoek op locatie. Ook online, telefonisch, inhome of op de werkplek behoort altijd tot de mogelijkheden. Indien gewenst geven we graag advies over wat voor jouw doelgroep het beste werkt.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager

Cases

Mail improver: stoplichttest voor grote organisaties

Doelgroep: alle particuliere klanten van een waterbedrijf Steekproef: N=150 Budget: €2.000 In opdracht van een waterbedrijf testen wij de communicatie met hun klanten. ‘Juist omdat onze klanten niet kunnen kiezen, hebben we [...]

Focusgroepen via video voor een verzekeraar

Doelgroep: (potentiële) klanten van een kleinere verzekeringsmaatschappij Steekproef: n=18 (6 groepen van 3 personen, zakelijk en consumenten) In opdracht van een verzekeraar hebben we online focusgroepen georganiseerd waarbij CG de deelnemers, de techniek en [...]

Online co-creatie voor Youngworks

Doelgroep: jongeren waaronder mbo’ers, havisten, hbo-wo’ers in de leeftijdsklasse 17 tot 18 jaar Steekproef: n=12 Ik heb maandag 30 maart een gesprek gehad met een medewerker van Youngworks via CG Research. Ik ben [...]