Waarom een project coördinator jou tijd en stress bespaart

Onze klanten ervaarden een aantal jaren geleden dat er teveel stappen waren tussen de ‘accountmanager’ en de persoon die werkelijk de deelnemers spreekt en uitnodigt. Door overdracht van het project van de ene collega naar de andere ontstond ruis waardoor de finesse, die bij goede selectie zo belangrijk is, verdween.

Jij als klant ervaart dan dat mensen (net) niet voldoen aan het profiel dat je voor ogen had. Dat heeft een zeer nadelig effect op je onderzoek.

Dit levert negatieve feedback op van je interne of externe klant en doet je twijfelen aan de keuze van je selectiebureau. Of je moet op zoek naar een nieuwe partner of nog dichter op de rekrutering zitten wat je weer meer tijd en stress kost. Door het uitbesteden wil je jezelf juist die stress en tijd besparen.

marktonderzoek respondent

Vroeger ‘toen alles nog beter was’, waren er één-pitters die zowel klantcontact hadden en de deelnemers belden. Zij waren altijd optimaal op de hoogte. Zonder overdracht geen ruis.

Door de professionalisering en vraag naar hogere kwaliteit hebben selectiebureaus enorme investeringen moeten doen in vergroting van het panel, allerlei wetgeving, ISO normen etc.  Dit gaat gepaard met zware investeringen in automatisering van wel 100.000 euro per jaar. Die kan een één-pitter niet opbrengen. De afhankelijkheid van 1 persoon maakt ook erg kwetsbaar. Is die ziek, op vakantie, heeft al 2-3 opdrachten dan kan er niet meer werk bij terwijl je wel je onderzoek wilt doen.

Dus een goed ingericht ‘proces’ op de achtergrond en back-up voor je contactpersoon is belangrijk maar dat ‘een-pitter’ gevoel ook. Die situatie wordt gerealiseerd door te werken met ‘project coördinatoren’. Dit zijn mensen die 32 uur of meer werken en van B-Y jouw project oppakken. Alleen de eerste intake (A) vindt vaak nog plaats door een zeer ervaren klant manager die uit ervaring weet waar de (on)mogelijkheden liggen van jouw project. Als er geen grote issues zijn doet die persoon alleen nog de eind evaluatie (Z).

Verder heb je 1 aanspreekpunt en dat is iemand die bepaalt wat de beste manier is om de mensen te vinden, ook de deelnemers belt van jouw onderzoek en jou feedback geeft op de voortgang.

Die persoon heeft ‘Annelies uit Amersfoort gesproken en weet dat ze wel vruchtenyoghurt koopt maar dan voor haar buurvrouw en dus perfect in de doelgroep valt’. Bij een last moment uitvaller weet de project coördinator ook dat ‘Marcella nog beschikbaar is omdat ze wrs niet hoefde te werken als het slecht weer zou zijn’.

marktonderzoek respondent
marktonderzoek respondent

Die werkwijze met project coördinatoren ipv werkstudenten resulteert in zeer positieve klanten feedback: Ik had het je eigenlijk telefonisch willen zeggen, maar kan nu even niet bellen: ik vind het echt super fijn om met je samen te werken! Je bent heel proactief en denkt goed mee, echt heel fijn. Dus veel dank!

Dit herkennen we bij heel veel andere klanten. Dus the best of both worlds: Een groot panel en kwaliteit in processen’ gecombineerd met direct contact en betrokkenheid zoals je dat met een een-persoons recruiter had en nu met een project coördinator hebt.

Zo is het uiteindelijk toch het teamspel dat voor de goede resultaten zorgt en jou tijd bespaart en stress weg neemt.

Samenwerkingsmogelijkheden bespreken?

CG Research is de ideale partner. Jij bepaalt namelijk welk deel van het onderzoek je uitbesteedt of juist in-house doet.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Merik te Grotenhuis
Merik te GrotenhuisManaging Director

Tips & Tricks