Je krijgt een specifieke vraag van een klant. Een autofabrikant wil een groepsgesprek organiseren in de buurt van Schiphol, waar zij 10 leaserijders van een exclusief merk willen spreken. In de middaguren graag, want s ’avonds laat vliegen zij weer terug naar de VS. Deze selectie klinkt als een grote uitdaging, de kans dat respondenten afspraken moeten verplaatsen om deel te nemen is aanzienlijk. Toch is ook deze werving ons gelukt. Door goed te kijken naar de motivatie van de doelgroep om deel te nemen, kregen zij een aanbod dat zij niet af konden slaan.

Wanneer zijn mensen bereid om vakantie-uren op te nemen, oppas te zoeken voor de kinderen of behoorlijke afstanden te reizen om hun mening te geven? Welke motivatie ligt hieraan ten grondslag? Een inventarisatie bij onze respondenten leverde de volgende 7 redenen op (in willekeurige volgorde).

1. Betrokkenheid

Als het onderzoek het toe laat om het merk of de organisatie te benoemen bij de uitnodiging van respondenten, dan neemt de bereidwilligheid om deel te nemen toe. “Natuurlijk denk ik graag mee met Libelle, die lees ik altijd van a tot z!’’ Respondenten denken graag mee met organisaties waar zij een band mee voelen. Bijvoorbeeld omdat zij deze lesmethode hanteren, omdat zij al jaren hetzelfde cola-merk gebruiken of omdat zij deze auto net nieuw hebben gekocht.

respondenten onderzoek
respondenten onderzoek

2. Geld/beloning

Hier kunnen we niet omheen. De incentive is voor sommige respondenten de reden om deel te nemen voor marktonderzoek. Dit wordt gezien als een stukje waardering. Toch, als mensen wat verder moeten reizen, dan dekt dit soms precies de kosten.

3.  Waardering

‘’Ik was zo blij om te zien dat in het uiteindelijke ontwerp mijn mening was meegenomen’’. Nederlanders geven graag hun mening. En als zij ervaren dat deze mening voor anderen belangrijk is en bijdraagt aan een beter product of dienst, dan is ook de waardering die zij voelen een reden om deel te nemen.

respondenten onderzoek
respondenten onderzoek

4. Unieke locatie

Een kijkje achter de schermen bij een groot bedrijf, een groepsgesprek op een locatie waar je anders waarschijnlijk niet beland was: wij krijgen veel feedback van respondenten waarin zij erg positief verrast zijn over de locatie. Je kunt een kijkje nemen achter deuren die anders voor je gesloten blijven.

5. Je bent de eerste

Nog voordat een nieuwe vleesvervanger op de markt komt, heb jij hem al geproefd. De bierreclame tijdens het EK is nog voor iedereen geheim, maar jij hebt hem wel al gezien. En al lang voordat de campagne voor een nieuwe SUV wordt gelanceerd, weet jij dat hij er aan komt. Respondenten vinden het leuk als zij de eerste zijn. Zij voelen zich bijzonder.

deelnemers
respondenten onderzoek

6. Netwerken

Sommige respondenten doen graag mee om gelijkgestemden, of juist mensen met een heel andere mening te ontmoeten. Bijvoorbeeld leerkrachten of mensen die graag discussiëren over ons politieke klimaat. Ook is het een uitgelezen kans voor ondernemers om het netwerk uit te breiden. Deelname aan onderzoeken zorgt er voor dat je nieuwe mensen ontmoet. 

7. Horizonverbredend

In een creatieve workshop krijg de respondent een levendige discussie met een marketeer. Bij een onderzoek in een winkel wordt een eye tracker op het hoofd geplaatst. Een hartslagmeter wordt omgedaan en hij mag een uur fietsen op een hometrainer. Al deze ervaringen maakt de respondent waarschijnlijk niet mee als hij/zij niet deel neemt aan een onderzoek.

Wij denken graag mee

De motivatie om deel te nemen aan onderzoek verschilt natuurlijk per respondent. Doet de een graag mee als het een groepsgesprek is en zij nieuwe mensen kan leren kennen, is het voor de ander doorslaggevend dat het om een product gaat waar hij dagelijks mee te maken krijgt. Een derde weegt juist het zwaarst aan de incentive. En in sommige gevallen blijkt de afstand niet overbrugbaar en zijn Skypegesprekken de beste oplossing. Wij denken graag mee over de beste manier om respondenten enthousiast te maken voor jouw kwalitatieve onderzoek.

We bellen je
Ontvang een offerte in je inbox
Paula Borst
Paula BorstClient Service Manager

De CG FactCheck

Grijp nu je kans om tegen een ontzettend vriendelijk budget maandelijks 5 vragen te stellen aan 500 Nederlanders (algemeen [...]